U Splitu je počelo suđenje Brunu Bajriću, 25-godišnjaku kojeg terete za ubojstvo djevojke. 22-godišnju Anicu Ćurić ustrijelio je hicem u prsa iz pištolja koji mu je posudio prijatelj. Hitac je ispaljen iz blizine s metar udaljenosti. Kako je došlo do opaljenja, Bajrić ne zna. Prijeti mu zatvorska kazna do 20 godina.

Branitelj Željko Gulišija pokušat će sudskom vijeću Slavka Lozine dokazati da se radi o nehajnom prouzročenju smrti, za što je predviđena kazna u rasponu od šest mjeseci do pet godina zatvora, piše Index.

Suđenje će brzo završiti. U petak bi Bajrić trebao iznijeti obranu, a stranke svoje završne riječi. Presudu bi Lozina mogao objaviti početkom idućeg tjedna.

Pao u depresiju

Danas su svjedočili otac i majka okrivljenog te otac i brat pokojne. Ne terete Bajrića i tvrde da nisu nikada primijetili nekakve zategnute odnose, svađu ili bilo što slično između njih dvoje. Obitelj ubijene ne traži kazneni progon.

Svjedočio je i Bajrićev prijatelj koji mu je dao pištolj. Bajrić se spremao za odlazak u inozemstvo. Bio je na obuci za zaštitara u Poljskoj i mislio je pronaći posao u Afganistanu.

Svjedočile su i psihijatrica i psihologinja. Bajrić je u teškoj depresiji koja bi mogla potrajati. Žali za gubitkom voljene osobe, a gubitak je sam prouzročio. Zatvorio se u sebe, ne izlazi i pije antidepresive, javlja Index.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0