Glavni županijski zapovjednik: “Kakva nova ‘balvan revolucija’? Kamene gromade su posljedica požara!”

Brojne kamene gromade na pristupnim putevima tamo su završile uslijed požara kada je izgorjela biljna masa i cjelokupna šuma - kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukuć

Protekle noći naš fotoreporter boravio je na požarištu kod Bribira. Kako smo izvijestili, u vrijeme dok je s vatrogascima boravio na lokalitetu Bribirska Glavica svjedočio je problemu s kojim su se susreli tamošnji vatrogasci. Naime, na pristupnim putevima našle su se kamene gromade što je blokirao vatrogasce u namjeri gašenja požara na tom području.


Za komentar smo upitali Darka Dukića, glavnog županijske zapovjednika za Šibensko-kninsku županiju. Demantirao je da stijene na putu imaju ikakve veze s ljudskim djelovanjem:

– Gromade na cesti kod Bribirskih Mostina na zoni požara nisu “balvan revolucija”. Brojne kamene gromade na pristupnim putevima tamo su završile uslijed požara kada je izgorjela biljna masa i cjelokupna šuma. Kamanje je s padina padalo na puteve i nema nikakve potrebe ovaj događaj nazivati novom “balvan revolucijom”.

Ova je pojava čest slučaj kada požar pohara padine brda, osobito kod strmog terena koje je prije požara imalo gustu vegetaciju.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0