DOMU MAESTRAL URUČENO 36 TISUĆA KUNA “Nadamo se da će svake godine iznos biti sve veći, pozivamo i druge da se priključe”

Sredstva su prikupljena u sklopu akcije “Uz podršku prijatelja do dječjih osmijeha”, koja je tijekom listopada organizirana na benzinskim postajama

U Dječjem domu Maestral danas je bilo veselije nego inače. Djecu Maestrala posjetili su predstavnici tvrtke Lukoil Croatia d.o.o. koji su ih razveselili brojnim slatkišima, ali i ‘velikim’ čekom.


Naime, ravnateljici doma Maestral, Jeleni Burazin, uručena je donacija u iznosu malo većem od 36 tisuća kuna, a u ime tvrtke Lukoil uručio ju je regionalni voditelj Lukoil regije Jadran, gospodin Ivan Lerotić uz prisustvo voditeljice dodatnog asortimana u Lukoilu Andree Kovačević i Martine Bjonde, njene zamjenice.

– Današnji povod ovog okupljanja i naše sreće jest vrijedna donacija Lukoila. Od njih već drugu godinu za redom dobivamo novčanu donaciju koja nam je dragocjena baš kao i svaka donacija. S obzirom da dječji dom Maestral trenutno brine o 120 djece, a potrebe su velike, iako mi nastojimo većinu toga osigurati od našeg resornog Ministarstva, međutim donacija nikada dosta. Nije lako zadovoljiti sve želje tako da nam i ova donacija uistinu mnogo znači, – naglasila je ravnateljica Burazin.

Sredstva su prikupljena u sklopu akcije “Uz podršku prijatelja do dječjih osmijeha”, koja je tijekom listopada organizirana na benzinskim postajama kako bi se pomoglo trima ustanovama u Hrvatskoj – Dječjem domu u Nazorovoj u Zagrebu, ‘Maestralu’ u Splitu te Centru za pružanje usluga u zajednici “Klasje” u Osijeku.

Andrea Kovačević, voditeljica dodatnog asortimana u Lukoilu, pojasnila nam je zašto su se baš iz ove velike tvrtke odlučili za donaciju i dječjeg doma u Splitu.– Ovo nam već polako postaje tradicija; da organiziramo jednu dobrotvornu akciju u kojoj prikupljamo novce tako da od svake litre kupljenog goriva dajemo dio novca u dobrotvorne svrhe. Budući da su djeca najosjetljivija skupina odlučili smo da nam tradicija bude darivati dječje domove odnosno tri dječja doma: Maestral u Splitu, te dječji dom u Zagrebu i Osijeku.

Akcija je trajala nešto više od mjesec dana, a mi smo od svake prodane litre goriva izdvojili 4 lipe koje su išle u ovaj fond. Ukupno je prikupljeno 120 tisuća kuna te smo za sva tri doma rasporedili podjednak iznos od 36.620,67 kuna, – kazala je Kovačević.“Gradimo tradiciju darivanja”

Ove godine u akciji je prikupljeno čak oko 10 tisuća kuna više za Maestral u odnosu na prošlu godinu, a iz Lukoila se nadaju da će iz godine u godinu iznos još više rasti.

– Nadamo se da će svake godine iznos biti sve veći te da će zapravo sve veći broj ljudi prepoznati ovu humanitarnu gestu, – dodala je voditeljica dodatnog asortimana Lukoila.

Da će se i druge tvrtke ugledati na Lukoil, nada se i regionalni voditelj Lukoil regije Jadran, Ivan Lerotić.

– Drugu godinu zaredom smo prisutni ovdje u Maestrala: Usudim se reći da gradimo tradiciju darivanja ovih štićenika te želim i drugim tvrtkama da prepoznaju ovaj način darivanja te ovoj djeci omogući ispunjene i njihovih želja i ambicija, – istaknuo je Lerotić važnost darivanja.

Djeca su nam najvažniji i sasvim je neupitno da bi ovakvih akcija trebalo biti puno više jer potrebe djece su velike. Dom Maestral koji trenutno broji 120 djece, od toga 10 beba, 17 predškolaca, odnosno djece u dobi od 3 do 7 godina, 17 školarac,…svoj toj djeci nastoji pružiti što kvalitetniju skrb, ali iznad svega bezuvjetnu ljubav. Međutim to nije dovoljno.

– Želimo našim štičenicima osigurati kvalitetne prostorije u kojima žive. S obzirom da djelujemo na 12 lokacija uvijek ima prostora i za unaprjeđenje infrastrukture, udobnosti doma i svakodnevnog življenja tako da svaka naša donacija zapravo ide za unaprijeđenje kvaliteta života naše djece, – pojasnila je ravnateljica Maestrala.

I dok smo mi nastavili pričati o ozbiljnim temama, djeca su s nestrpljenjem otvarala košarice sa slatkišima. Njihov smijeh odzvanjao je hodnicima Maestrala kao još jedna potvrda koliko je današnja donacija zbilja velika jer njihovo veselje svima nam je najveća nagrada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime