Dino Rađa se u dirljivom tekstu prisjetio čovjeka koji mu je spasio karijeru

"Posebno san bija vezan za njega. Spasija mi je karijeru, a to u biti niko ne zna"

Dino Rađa se na svom Facebooku prisjetio legendarnog fizioterapeuta Žutih, Jože Blažića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:


Svaki moj odlazak kod njega je iša otprilike ovako. Svi misle da je on mrtav ali on i dalje vrši eksperimente na nama. Glavom i bradom doktor Jozef Mengele. On bi se nasmija i nebi reka ništa. Uvik isti ritual. Taj nikad nije priča. Izvuć nesto od njega bilo je teže od operacije srca. A čovik pun iskustva i životnih priča. Posebno san bija vezan za njega. Spasija mi je karijeru, a to u biti niko ne zna, pa evo priča.

Pred Olimpijadu u Seulu 1988. ukoče me leđa tako da se nisan moga ispravit. Međutim mora san se pojavit na pripreme reprezentacije. Oni me odvedu na magnet u vojnu bolnicu u Beogradu i konzilij najboljih doktora kaže hitna operacija. Tri diska ispala. Kažen ja njima da bi ipak otiša do kluba da me klupski doktori pogledaju. Dođen kod Joze i on meni kaže ovako: “Ako budeš sluša njih godinu dana si na oporavku i nakon toga zaboravi na karijeru kakvu bi moga imat.” Tada su takve operacije bile skoro kraj priče.

“Ako budeš sluša mene za 7 dana si nazad na pripreme i dokle god budeš mene sluša nećeš imat problema.” Ništa me ne košta 7 dana kažen ja sebi. U kombinaciji krema, masaža, istezanja i vježbi ja se vratin gori na pripreme. Bez ijedne injekcije, tablete, bilo čega osin ruku i krema. Doktori me gledaju u čudu. Odradin kompletno sve i buden najbolji igrač na Olimpijadi.

U biti, stvari su bile vrlo jednostavne. Kad su mišići oko leđa slabi, kičmeni stup pleše i diskovi se kreću neželjeno, a kad su mišići jaki stup je stabilan. Znači vježbaj trbušnjake i leđa svaki dan. Od tog dana nikad nisan u 20 godina krijere propustija trening, a kamoli utakmicu radi leđa.

Inače, sve naše tajne je zna, bija nan je i otac i mater. Dobri samozatajni Joža kojeg su svi obožavali. Nas dva smo imali poseban odnos. Rijetko se smija osin s menon. Počivaj u miru dragi moj Joža i fala na svemu. – napisao je Dino Rađa.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime