Dalmaciju danas “pržilo” do 25 stupnjeva, ponedjeljak donosi jako jugo i mjestimičnu kišu

Sutra će se prolazno prekinuti razdoblje stabilnog vremena

Vikend se bliži kraju, a obilježilo ga je stabilno proljetno vrijeme uz obilje sunca. Osobito je toplo bilo tijekom nedjelje kada je u cijeloj Dalmaciji danju bilo toplije od 20°C, a na nekoliko lokacija temperature je dosegla ili malo prešla vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva.


Današnje najviše dnevne temperature zraka (Pljusak.com)

Iako će i veći dio nadolazećeg tjedna biti u znaku toplog proljetnog vremena, povremeno je moguća prolazna kiša.

Za razliku od sunčane nedjelje, ponedjeljak će biti promjenjiviji, osobito u drugom dijelu dana kada će mjestimice pasti malo kiše. Značajnije količine oborina se ne očekuju, a u nekim predjelima mogle bi u potpunosti izostati. Zapuhat će umjereno do pojačano jugo koje sredinom dana na moru kratkotrajno može biti jako s olujnim udarima, ali će prema kraju dana slabiti. Od jutra će biti toplo, najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C, ali uz kišu osjetno svježije.

Već od utorka vrijeme će se stabilizirati pa će ponovno biti pretežno sunčano i toplo. Puhat će većinom slabo do umjereno jugo.

Aktulani prognostički materijal još je neizvjestan za razdoblje od kraja četvrtka do kraja tjedna. Prema posljednjem izlazu američkog modela GFS, u noći na petak jače bi se naoblačilo uz kišu i pljuskova, s padom temperature zraka. S druge strane, europski model predviđa nastavak stabilno i toplog vremena.

Detaljniju tjednu prognozu vremena pročitajte tijekom ponedjeljka na našem portalu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0