GK Trstenik je održao prvi blagdanski domjenak pod nazivom “Božić na Trsteniku”.
Cilj ovog događaja je bio dovesti građanima blagdanski ugođaj ispred njihovih domova, u njihov vlastiti kvart.
– Naime, odlazak u centar grada nije dostupan svima, a pogotovo starijima i slabije pokretnima. Socijalizacija i druženje trebaju biti okosnica današnjeg društva, društva gdje se ljudi najčešće zatvaraju u svoja četiri zida kako zbog nedostatka vremena, ali i nedostatka sredstava. Mladi, manje nego ikad sudjeluju u fizičkim aktivnostima i zatvoreni su najčešće kući pred svojim mobitelima i kompjuterima.
Upravo to nas je motiviralo za organizaciju jedne ovakve manifastacije – kazao je Damir Barbir, predsjednik ovog kotara.
U suradnji sa OŠ “Trstenik”  organizirali su da učenici naprave ukrase koje su djeca stavljala na božićno drvce i time su ih dodatno povezali s kvartom.
– Bilo mi je iznimno drago vidjeti ih kako uživaju u kićenju bora uz vruću čokoladu, dok su se odrasli međusobno družili uz kuhano vino i fritule.

Predsjednik Gradskog kotara Trstenik zahvalio se stanovnicima tog kvarta na sudjelovanju u božićnom domjenku, kao i klapi ‘Ježinac’ te svim kvartovskim kafićima i pojedincima koji su pomogli u organizaciji.

– Dragi stanovnici Trstenika, želim vam se ovim putem zahvaliti na dolasku na blagdanski domjenak “Božić na Trsteniku”. Bilo mi je iznimno drago vidjeti kako djeca uživaju u kićenju bora uz vruću čokoladu, a odrasli se međusobno druže uz kuhano vino i fritule. Hvala i klapi “Ježinac” koja je pjesmom pridonjela blagdanskoj atmosferi. Zahvaljujem i svim kvartovskim kafićima kao i pojedincima koji su svojom donacijom pripomogli ovoj organizaciji.
U ime kotarskog vijeća, a i u svoje ime osobno, želim svima sretan Božić – poručio je Barbir.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime