BOŽIĆ NA TRSTENIKU Stanovnici ovog kvarta proslavili Božić na posebnom domjenku

Djeca su kitila bor uz vruću čokoladu


GK Trstenik je održao prvi blagdanski domjenak pod nazivom “Božić na Trsteniku”.
Cilj ovog događaja je bio dovesti građanima blagdanski ugođaj ispred njihovih domova, u njihov vlastiti kvart.
– Naime, odlazak u centar grada nije dostupan svima, a pogotovo starijima i slabije pokretnima. Socijalizacija i druženje trebaju biti okosnica današnjeg društva, društva gdje se ljudi najčešće zatvaraju u svoja četiri zida kako zbog nedostatka vremena, ali i nedostatka sredstava. Mladi, manje nego ikad sudjeluju u fizičkim aktivnostima i zatvoreni su najčešće kući pred svojim mobitelima i kompjuterima.
Upravo to nas je motiviralo za organizaciju jedne ovakve manifastacije – kazao je Damir Barbir, predsjednik ovog kotara.
U suradnji sa OŠ “Trstenik”  organizirali su da učenici naprave ukrase koje su djeca stavljala na božićno drvce i time su ih dodatno povezali s kvartom.
– Bilo mi je iznimno drago vidjeti ih kako uživaju u kićenju bora uz vruću čokoladu, dok su se odrasli međusobno družili uz kuhano vino i fritule.

Predsjednik Gradskog kotara Trstenik zahvalio se stanovnicima tog kvarta na sudjelovanju u božićnom domjenku, kao i klapi ‘Ježinac’ te svim kvartovskim kafićima i pojedincima koji su pomogli u organizaciji.


– Dragi stanovnici Trstenika, želim vam se ovim putem zahvaliti na dolasku na blagdanski domjenak “Božić na Trsteniku”. Bilo mi je iznimno drago vidjeti kako djeca uživaju u kićenju bora uz vruću čokoladu, a odrasli se međusobno druže uz kuhano vino i fritule. Hvala i klapi “Ježinac” koja je pjesmom pridonjela blagdanskoj atmosferi. Zahvaljujem i svim kvartovskim kafićima kao i pojedincima koji su svojom donacijom pripomogli ovoj organizaciji.
U ime kotarskog vijeća, a i u svoje ime osobno, želim svima sretan Božić – poručio je Barbir.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime