BOLSKO LITO Koncert slovenske grupe ANBOT pred župnom crkvom u subotu 26. kolovoza

Bit će to bonus koncert u programu Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, naknadno dogovoren s izvođačima koji su u posjetu Braču.

Slovenski sastav  ANBOT nastupit će u Bolu u subotu, 26. kolovoza, u 21 sat pred župnom crkvom. Bit će to bonus koncert u programu Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave,  naknadno dogovoren s izvođačima koji su u posjetu Braču i vezani prijateljskim druženjima sami izrazili želju muzicirati u Bolu. ANBOT  je glazbena grupa koja udružuje glazbenike amatere iz Slovenije, različitih muzičkih znanja i prije svega raznolikih profesionalnih zvanja.


Članovi ansambla su ugledni suci, liječnici, gospodarstvenici, profesori, filmski producenti koji s velikom predanošću i bez formalnog glazbenog obrazovanja stvaraju za današnje vrijeme rijetko viđenu kombinaciju glazbe. ANBOT izvodi pjesme balkanskih i  slavenskih naroda (Makedonija, Bugarska, Rusija, Mađarska… ), talijanske filmske teme  (Fellini “Amarcord”),  irske i francuske narodne motive, stare latino hitove te mnoge druge pjesme, koje svojim melodičnim impulsima bude nostalgiju i oslikavaju  vrijeme u kojem je živa glazba još povezivala ljude toplinom svog izraza.

 Kako je riječ o amaterskom ansamblu kojeg ne čine profesionalni glazbenici, njihove izvedbe ponekad ne zvuče naglašeno uglazbljeno, što njihovu muziciranju pak daje posebnu notu i arhaični prizvuk koji kod publike uvijek  nailazi na lijep odaziv. Glazbenici ansambla ANBOT (riječ proizlazi iz istarske riječi za “nekad” ili “jednom”) sviraju na harmonici, violini, flauti, klarinetu, gitari, basu i kahonu, s pridruženim vokalom. Voditelj ansambla je skladatelj Aldo Kumar.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0