Na 17. sjednici splitskog Gradskog vijeće raspravljalo se i o prijedlogu programa javnih potreba u športu Grada Splita za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu

Za riječ se javio Tonći Blažević (HSLS) koji je upozorio vijećnike na situaciju u Žrnovnici vezano uz NK Mosor.

– NK Mosor se nakon višegodišnje “teške bolesti” nije niti prijavio za proteklu sezonu. Osnovan je novi nogometni klub Mosor Žrnovnica, a na osnivačkoj skupštini je bilo 200 ljudi u mjestu od 3000 ljudi. Najviše me boli to da sve ove godine djeca iz škole nisu imala pristup na terene našeg nogometnog kluba. Nakon puno pritisaka, dobivena je dozvola da djeca koriste tek djelićem igrališta koje je služilo kao parkiralište. Sve se radilo da djeca nikad ne kroče na Pricviće. Zamolit ću gradonačelnika da odgovori na zamolbu novog nogometnog kluba, a to je da se nađe način da se dobiju termini na tom terenu.

Novoosnovani Nogometni klub Mosor Žrnovnica već ima veterane i pionire, a igrači moraju ići po terenima u Podstrani i okolici. Ne traže se financije, nego samo mogućnost treniranja na terenima na Pricviću u pojedinim terminima. Apeliram na gradonačelnika i gradske službe da se nešto konkretno napravi po to pitanju. Zaključak Mjesnog odbora je bio da se svim udrugama koji zatraže dopusti korištenje terena.

Ima li svaki klub jednaka prava? – upitap se Blažević.

NK Mosor, Pricviće

Branimir Urlić (Pametno) replicirao je Blaževiću.

– Čudi me da g. Blažević zaziva pomoć Grada. Jeste li čuli za institut samopomoći? Predlažem da svojom samopomoći dođe do terena, jer ako budu čekali Banovinu, neće skoro dočekati.

Blažević mu je odgovorio da se nada da to toga neće doći jer bi “moglo biti svega”.

Joško Markić (SDP) dao je podršku inicijativi Tonća Blaževića.

“Grad treba biti jako oprezan u davanje u sportske koncesije da se izbjegnu situacije poput ove koja se dogodila u Žrnovnici” – kazao je Markić.

Pročelnik Službe za društvene djelatnosti, Mate Omazić, kazao je da je obavljeno puno razgovora s klubovima iz Žrnovnice. Mislim da smo u normalnim odnosima s novoosnovanim klubom. Mislim da se sve mora razvijati u okviru zakona.

– Je li sada zakonski što se događa tamo? Direktno Vas pitam – povikao je Blažević.

– Samo ću Vam kazati da svaki klub koji postoji ima svoju upravu i izvršni odbor – odgovorio je Omazić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime