Blažević: “Šetnica uz rijeku Žrnovnicu napokon će dobiti adekvatnu rasvjetu”

Jedna od najljepših splitskih šetnica uskoro će zasjati punim sjajem

U istočnom dijelu grada, uz rijeku Žrnovnicu, krije se jedna od najljepših šetnica u Splitu. Iako davno proširena i obnovljena, šetnici je nedostajala adekvatna rasvjeta.


Problem je uočio gradski vijećnik i kako kaže, zaljubljenik u ovaj prekrasan kutak grada, predsjednik splitskog HSLS-a Tonći Blažević. Pokrenuo je proces uvođenja rasvjete duž šetnice.

– Kad su Hrvatske vode uređivale šetnicu, na jednom potezu su postavili rasvjetu koja nikad nije stavljena u funkciju, pa smo se raspitali kako to možemo iskoristiti. Dobra je stvar što su postavljene sve instalacije, pa neće biti potrebe za kopanjem. Uvest će se LED rasvjeta i ukloniti kugle, a postavit će se rasvjetna tijela koja svijetle put dole – ukupno 25 zidnih i 40 rasvjetnih tijela na stupovima. Važno je napomenuti da će nova rasvjetna tijela štediti struju u odnosu na trenutna. – kaže Blažević.

U suradnji Grada Splita i Mjesnog odbora Žrnovnica osigurana su sredstva za izradu projekta, a izvođenje radova će se naći u splitskom proračunu za 2019. godinu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime