BIVŠI SPLITSKI GRADONAČELNICI POD ISTRAGOM Oštetili gradsku blagajnu za pola milijuna kuna

Evo za što ih se tereti

Istraga protiv bivšeg splitskog gradonačelnika Ive Baldasara u aferi parking postala je pravomoćna. Baldasara se tereti da je zloupotrijebio svoj položaj i sa suradnicima oštetio grad Split za skoro pola milijuna kuna. Radi se o pogodovanju hotelu “Luxe” za dobivanje većeg broja povlaštenih parking mjesta po povlaštenim cijenama, čime je grad oštećen za 463 tisuće kuna.


Pod istragom je i bivši pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Špiro Cokarić. Za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti Uskok tereti direktoricu tvrtke “Mimoza” Jasnu Parčina te voditelja hotela “Luxe” Josipa Čulića.

U izdvojenom slučaju, za štetu gradskoj blagajni pod istragom su trenutni v.d. pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo grada Splita Damir Babić (u to vrijeme voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo) te bivši gradonačelnik Splita Miroslav Buličić.

Njih se tereti za korištenje gradskih sredstava u privatne svrhe, odnosno uređenje parkirališta ispred Buličićeve kuće na račun grada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime