BIJEG U NOĆ U DRUŠTVU FOTO OPREME Izložba “Stardust and starlight” Ivana Tomaša u četvrtak ispod Starog mlina

Noćne fotografije naslovljene "Stardust & Starlight" bit će izložene u četvrtak, 23. kolovoza, ispod Starog mlina u sklopu Noći Kalelarge.

Ako vas je ikada zanimalo kako izgleda bijeg u noć i potraga za zvjezdanom prašinom i sjajem , a sve to u društvu foto opreme, onda je izložba fotografija Ivana Tomaša idealna prilika da saznate.


Noćne fotografije naslovljene “Stardust & Starlight” bit će izložene u četvrtak, 23. kolovoza, ispod Starog mlina u sklopu Noći Kalelarge.

Ovu manifestaciju organizira udruga Foton.

Ivan Tomaš (Enslaved Photons), rođen je u Makarskoj 1980 godine, s trenutnim prebivalištem u Brelima.

Po zanimanju je softver inženjer i  otac s brojnim hobijima od kojih su možda najizraženiji oni prema fotografiji, tehnologiji i svemiru. Sve je to počelo, kaže,  od nekih  srednjoškolskih dana i opčinjenosti svemirom te znanstvenom fantastikom, pa poslije preko “Cosmos” serijala Carl Sagana i njegovih ostalih  dijela koji su nekako najviše utjecali na rad, a i trenutni život autora, pa tako i na samo ime izložbe.

– Sve materijalno što možemo opipati oko sebe je stvoreno od zvjezdane prašine i sve što vidimo je to materijalno obasjano zvjezdanim sjajem- kaže Tomaš.


Iz tog spoja interesa, a i nedostatka slobodnog vremena tijekom dana, te samog dnevnog svijetla, rodila se ljubav prema astro i noćnoj fotografiji.

Početak izložbe bit će upriličen u 21 sat.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0