Beusan o penalu na Ercegu: “Nikad ne bih svirao takav penal, kontakt rukom nije dovoljan”

"Dinamo je prvi gol postigao iz zaleđa"

Stalni komentatori HTV-ove emisije Stadion, Mateo Besun i Joško Jeličić, večeras su komentirali subotnji derbi Hajduka i Dinama.


– Navijači su došli na svoje, derbi je bio dinamičan iako smo očekivali više kvalitete od Hajduka i Dinama. Bijeli su bili bolji u prvom, a modri u drugom poluvremenu – kazao je Jeličić.

Osvrnuo se na tijek utakmice i izmjene koje je napravio trener Hajduka.

– Gledali smo dva različita poluvremena i dramatičnu utakmicu, gol Ercega je vrhunska majstorija. Hajduk je u prvom svojom agresijom nadigrao Dinamo, ali ekipa koja sebe želi nazvati ozbiljnom ne smije dozvoliti onakav preokret u drugom dijelu Iako je Dinamo u drugom promijenio način igre, a i ušao je Ademi koji je odigrao vrhunski, reakcije trenera Carrilla s klupe su neprihvatljive. Vađenje Ohandza i loše izmjene i krivo raspoređivanje Hamze i Ercega na terenu su doprinijeli padu bijelih. A za to je odgovoran trener, koji bi više trebao pokazati u takvim situacijama na terenu nego sipati ‘bombončiće’ prije i nakon utakmice – rekao je Jeličić.

Beusan je komentirao sporne situacije.

– Dinamo je prvi gol postigao iz zaleđa, ali za grešku je najdgovorniji pomoćnik Pataki koji vidi Soudanija koji je u zaleđu, a ne označava to. Gol je neregularan – kazao je Beusan.


On smatra da penala na Ercegu u zadnjim minutama nije bilo.

-Nikad ne bih svirao takav penal, kontakt rukom nije dovoljan, a udarac u butinu je uslijedio kad je Erceg već pao – kazao je Beusan, dok je Jeličić kazao: “Hajduk je oštećen za jedan gol pa matematički možemo gledati da je pobijedio u derbiju.”Na kraju je Beusan još istaknuo “dobre i loše odluke” suca Pejina.

-Stipica nije smio dva puta uzimati loptu u ruke, što je promaklo sucu i nije dosuđen indirekt za Dinamo. Također, Ademi je morao dobiti žuti karton za prekršaj na Bašiću, i nakon te greške situacija na terenu je lagano počela kliziti iz ruku suca koji je dotad sudio odlično.
Kod prilike Ademija, odlično je ispratio da Soudani koji je u zaleđu ne utiče na igru, a kod drugog gola Dinama dobro je primijetio da je kontakt Ademija i Tudora nedovoljan za prekršaj. To je bio uobičajen kontakt u nogometu. Penal za Hajduk je potpuno regularan, iako mnogi suci ne bi imali hrabrosti tako nešto suditi u zadnjoj minuti derbija – kazao je Beusan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0