U Galeriji umjetnina je u četvrtak održano godišnje druženje gradskih vlasti s medijima na kojem su prisustvovali gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom te predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

Gradonačelnik Splita uputio je svim građanima novogodišnju čestitku te otkrio čemu se nada u novoj, 2019. godini.

– Želim svim čitateljima i čitateljicama svako dobro, puno zdravlja, sreće i mira u sljedećoj godini, da nastavimo broditi prema naprijed. Grad se budi, ja se nadam da ćemo ga probuditi u korist svih nas i da će nam biti zadovoljstvo ovdje živjeti, raditi i podizati djecu – kazao je.

Upitan je na koje je stvari najponosniji u godini na izmaku.

– To su kontinuitet upravljanja, DPU-ovi Žnjana i Dračevca, elegantno izglasane sve važne odluke s puno većom većinom od nominalne i podizanje nekakve kulture političkog diskursa na višu razinu, jer smatram da je to potrebno, ne samo radi obnašanja vlasti, već radi opće klime u gradu. I želim da se što više uvažavamo, slušamo i poštujemo jedni druge.

Koji vam je najveći izazov za iduću godinu?

– Ispunjavanje proračuna, završetak faznog djelovanja na Karepovcu… U suradnji s Hrvatskim željeznicama, Hrvatskim cestama i Ministarstvom uistinu želimo napravit taj iskorak u relaksiranju prometnih gužvi u centru grada aktiviranjem ovih važnih infrastrukturnih projekata koji se prije svega odnose na izgradnju zaobilaznice od Mravinaca do TTTS-a, kao i željezničkog spajanja trajektne i zračne luke s ovom prvom fazom te transformacijom zapuštene Kopilice u budući hub. Očekujem da ćemo kroz veljaču i ožujak kroz javnu raspravu doći do konačnog rješenja uređenja istočne obale, a time i prometnog rješenja u Kopilici koje će dati zamah za budući razvoj grada, jer to je buduće središte grada. Nadam se i da ćemo na jesen, nakon uspješne turističke sezone, krenuti s konačnom izgradnjom tek izglasanog DPU-a Žnjana i da ćemo u narednom razdoblju Žnjanu dati onaj oblik koji su građani htjeli.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić poželio je svim Splićankama i Splićanima sve najbolje u Novoj godini, kako u poslovnom, tako u privatnom životu, a odgovorio je i na pitanje koji bi uspjeh izdvojio u godini na izmaku.

– Ove godine mi se sve dogodilo, više nego cijeli život prije, da tako kažem. Postao sam predsjednik Gradskog vijeća, nije bilo planirano, dogodilo se onako filmski. Odmah sam pristao, jer svoju stranku i svog predsjednika stranke nisam nikad ostavio na cjedilu, tako da čim je bilo stani pani, ja sam prihvatio. Možda u prvom momentu nisam bio potpuno svjestan u što ulazim, ali sada mi nije žao i ta funkcija mi je velika čast i odgovornost.

Imate li neku želju za 2019. godini?

– Želio bih, pogotovo što se tiče Gradskog vijeća, da taj rad više moderniziramo. Radimo kao prije 30 godina, nemamo elektronsko glasovanje, ja zapisujem tko se javio za riječ, štopam vrijeme, brojim ruke, mislim da bi bilo puno lakše i medijima i javnosti za pratiti i meni za raditi, bili bi brži i efikasniji i ne bi sjednice trajale do pola noći, kad bi mogli raditi kako treba.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime