Promocija knjige “From Zagreb with love”, Slavena Kusanovića Lunara, održat će se u restoranu Corto Maltese Freestyle Food u četvrtak (5.12.) s početkom u 18 sati.

“U goste nam dolazi jedan od najvećih protagonista hrvatske grafiti scene, iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti promociju knjige “From Zagreb with love” Street Art umjetnika Slavena Kosanovića LUNARA!” – poručuju organizatori.

Svoje prve poteze sprejom napravio je upravo u Zagrebu, ali svoj trag je ostavio diljem svijeta. Sadržajno, knjiga donosi kronološki uvid u posljednjih trideset godina Lunarovog stvaralaštva, od početaka u centru i Vrapču, kroz prve dolaske u Njemačku pa sve do putovanja i ostavljanja tragova po Australiji, Koreji i Ruandi.

Knjiga je na engleskom jeziku jer su mnogi strani autori doprinijeli sa svojim pričama o susretima s Lunarom – priča je to o interakciji s ljudima, komunikaciji s čitavim svijetom, poruka mlađim generacijama da nastave taj dijalog te nastave razmjenjivati svoja iskustva. Uvod su pisali Krešimir 2Fast Buden, njegov najbolji prijatelj s kojim je i počeo crtati, te Rienke Enghardt, umjetnica iz Amsterdama koja vodi projekt Hope Box, a s kojom je odradio zanimljive projekte po svijetu.

Osim graffiti priča, Lunar se u knjizi osvrće i na društvene pojave kao što su konzumerizam, materijalizam, (ne)briga za okoliš te se uz opise svojih radova na njih osvrće nastojeći izvući zaključke. Ostale tekstove pisali su brojni prijatelji i suradnici, primjerice Mosk, Tizer, Flying Förtress, Zets, Sebas Velasco, Galiner, Bugz, Junk, Sket i Andi Soto. Autor većine fotografija, uključujući naslovnice, je Ivo Smack Kosanović, ostale su snimili autori iz cijelog svijeta dok je izdavač Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Domaćin promocije je Petar Rančić Senk one.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime