28. BOLSKO LITO Orguljaški koncert virtuoza Ante Knešaureka i blagoslov orgulja u utorak 22. kolovoza

Klasične koncerte posebno rado posjećuju strani turisti

Jedan od najboljih hrvatskih orguljaša Ante Knešaurek, poznat kao vrstan izvođač, pedagog i virtuoz na orguljama, održat će koncert u crkvi Dominikanskog samostana u Bolu, u utorak 22. kolovoza uz 21.30 sati.


Ante Knešaurek studij orgulja završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebi u klasi profesora Maria Penzara.

Glavni je orguljaš Bazilike Srca Isusova u Zagrebu. Koncerte je održao u brojnim svjetskim zemljama, te je dobitnik brojnih nagrada.

Predaje kao docent na Sveučilištima u Zagrebu i Osijeku.

Kako su se u bolskoj samostanskoj crkvi još koncem prošle godine restaurirale vrijedne i stare crkvene orgulje, prije koncerta Ante Knešaureka orgulje će biti blagoslovljene i predstavljene, odnosno kako običaj nalaže, kada u crkvu dođu nove ili obnovljene orgulje, obavit će se kolaudacija orgulja, blagoslov uz svečano predstavljanje.

Još je slavni kompozitor Johann S. Bach koji je mnoga djela skladao upravo za orgulje rekao: “Orgulje služe na slavu Bogu, i na korist čovjeku.”


Na obnovljenim orguljama u samostanskoj crkvi zasigurno će se održati još mnogi koncerti.

U crkvi Dominikanskog samostana utorkom se održavaju klasični koncerti u okviru programa Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju organizira Centar za kulturu Općine Bol.Klasične koncerte posebno rado posjećuju strani turisti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0