Zvijezde u Hrvatskoj: Legende Top Geara gasili požar na zadarskom području

Jeremy Clarkson nije skrivao oduševljene ljepotama Hrvatske

Bivši voditelji britanskog Top Geara, sada serijala The Grand Tour koji se prikazuje na Amazonu, Richard Hamond, Jeremy Clarkson i James May, posjetili su i Hrvatsku. U četvrtoj epizodi druge sezone dominirali su motivi Zadra, otoka Paga i Plitvičkih jezera gdje je većina kadrova epizode i snimana.


Croatia, amazingly

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1) on

Na zadarske orgulje Jeremy Clarkson je došao u Audiju TT RS, Richard Hamond u Ariel Nomadu, a James May u prastaroj Lada Rivi koju je kasnije preuredio u malo vatrogasno vozilo. Da bi vidjeli tko je brži, Clarkson i Hamond odlaze na napuštenu zračnu pistu gdje im je, kako su je oni nazvali, jedna “prosječna” Hrvatica trebala signalizirati početak utrke, ali zbog distrakcije su je poslali na ciljnu liniju. Hrvatica im se toliko svidjela da su je i kasnije pozvali da mjeri vrijeme njihovoj off road utrci u napuštenom kamenolomu.

Dok su oni pokušavali vidjeti tko je brži na ravnoj pisti i u makadamskoj utrci, James May je Ladu pretvorio u vatrogasno vozilo i gasio je požare kroz Zadar i okolicu. Kako bi njegove kolege testirale sposobnosti ‘moćnog’ vatrogasnog vozila odlučili su zapaliti nisko raslinje na nepristupačnom terenu. May je goruću travu pokušao ugasiti, ali mu to nije uspjelo. Na svu sreću došli su profesionalni piloti hrvatskih kanadera koji su vodenom bombom ugasili požar i uništili njegovu Ladu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0