Župan Boban vatrogascima DVD-a Dalmacija donio vrijednu opremu i obišao Vatrogasni dom u izgradnji: “Radovi druge faze protječu jako dobro”

"Od srca se zahvaljujem DVD Dalmacija iz Dugog Rata. Veliko hvala svim vatrogascima s područja Splitsko-dalmatinske županije koji nas neumorno štite svake godine", rekao je Boban

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je DVD-u Dalmacija iz Dugog Rata uručio novu vatrogasnu opremu u vrijednosti 45.000 kuna. Tom prigodom obišao je radove na izgradnji novog vatrogasnog doma koji su trenutno u drugoj fazi izgradnje.


– Od srca se zahvaljujem DVD Dalmacija iz Dugog Rata. Veliko hvala svim vatrogascima s područja Splitsko-dalmatinske županije koji nas neumorno štite svake godine. Znam da ste mnogo pomogli unesrećenim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Zaslužujete duboki naklon svih nas – zahvalan je bio župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Rekao je u nastavku da izgradnja novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu protječe u najboljem redu.

– Danas smo obišli radove na izgradnji novog vatrogasnog doma. Radovi druge faze protječu jako dobro. Vatrogasci iz Dugog Rata trenutno nemaju relevantne uvjete i želimo da što prije prijeđu u novi prostor koji će im biti od velike pomoći. Uskoro će krenuti raspisivanje natječaja završne faze opremanja prostorija – kazao je u nastavku župan Boban.

Županija je ovom prigodom donirala DVD-u Dalmacija suvremenu opremu koja će im biti od velike pomoći u intervencijama.

– Iskoristili smo ovu prigodu da DVD-u Dalmacija u znak zahvalnosti predamo najsuvremeniju opremu koja će im koristiti u intervencijama u prometnim nesrećama. Ova oprema je vrijedna 45 tisuća kuna i to je financirano iz sredstava Splitsko-dalmatinske županije – otkrio je župan Boban.


Jerko Roglić, načelnik Općine Dugi Rat nije krio sreću i zadovoljstvo. Zahvalio se županu što je došao Dugi Rat.

– Zahvalio bih se županu na vrijednoj donaciji. Mi smo u drugoj fazi izgradnje vatrogasnog doma i za sada ćemo osposobiti dio (prizemlje) vatrogasnog doma. Na žalost nećemo biti u mogućnosti ga u skorije vrijeme završiti zbog krize koja nas je zatekla i manjka prihoda – kazao je Roglić.– Treba nam još 3 i pol milijuna kuna. Našim vatrogascima nužne su nove prostorije jer ove sadašnje su vrlo stare i loše, čak i opasne u slučaju većih prirodnih nepogoda. Zato će im za sada i prostorije u prizemlju jako dobro doći – rekao je u nastavku.

Zapovjednik DVD-a Dalmacija Dugi Rat Pavao Tomić se nada će nadležni pomoći kako bi se dom u konačnici izgradio do kraja.

– Hvala županu na donaciji nove tehnike koja će nam biti od velike pomoći u intervencijama. Vjerujem da će se nekako iznaći sredstva da čim prije pripremimo taj prostor prizemlja novog doma te da napokon uselimo u njega. Vjerujem da ćemo uskoro imati i sve ostale prostorije velebnog doma na raspolaganju – naglasio je Tomić.

Predsjednik DVD Dalmacija Dugi Rat Frane Marčić kratko se zahvalio županu. Sretan je i ponosan što će DVD dobiti nove prostorije za rad i boravak.

– Hvala SD županiji i Općini Dugi Rat. Puno su nam pomogli posljednjih godina. Lijepo je čuti da ćemo uskoro prijeći u nove prostorije i to nas izuzetno veseli. Željno smo ovo očekivali – zaključio je Marčić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime