Zračne snage angažirane na četiri požarišta od Konavala do Velebita

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 284 požara

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) danas, u nedjelju, 27. kolovoza 2017., sudjeluju u gašenju četiri požara na području od Konavala do Velebita.


Tako je na krajnjem jugu Hrvatske na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom angažiran jedan Canadair CL-415. Na požarištu Biokovo požar gase dva Airtractora AT-802, dok letačlka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vatrogasne opremu na nepristupačne terene Biokova.

Na požarištu Strmica kod Knina koje je aktivno od jučer, i danas su u gašenju uključena dva Canadaira CL-415, dok je iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu angažiran jedan Canadair, priopćeno je iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 284 požara (95 u Šibensko-kninskoj, 89 Splitsko-dalmatinskoj, 75 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, devet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2500 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 71 600 tona vode te je prevezeno 409 vatrogasaca i pripadnika OS RH, kao i 168 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0