Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Banovini, predstavljena je manifestacija “Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu” i glazbneo-zabavni program na Božićnom sajmu na Rivi.

Manifestaciju su predstavili splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić i direktor Spalatum DMC-a Ante Šunjić.

Predstavljan je Javni poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju
proizvoda i usluga na ovu manifestaciju. Javni poziv za najam kućica bit će objavljen tijekom utorka, a detalje ćete, među ostalim, moći pročitati na našem portalu.

Novo ruho “Adventa”

Jedna od najuspješnijih zimskih manifestacija u Hrvatskoj- Advent u Splitu, ove godine dobiva novo ruho. Od 1. prosinca 2018. do 7. siječnja 2019. Split će biti obojan tradicijom i zabavom u sklopu manifestacije pod novim imenom “ZIMSKI AKVAREL – adventske i božićne svečanosti u Splitu”.

Ova manifestacija rezultat je zajedničkog upravljanja destinacijom i koordiniranog
djelovanja svih institucija prvenstveno Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i tvrtke Spalatum DMC.

Glavni cilj manifestacije je vratiti duh Božića na sve gradske trgove te nastaviti
tradiciju obiteljskog i prijateljskog druženja. Blagdani su vrijeme obiteljskog zajedništva i veselja, što je bila glavna misao vodilja ovogodišnjeg programa. Na Rivi nas ove godine očekuje bogat dnevni program- dječji programi, klapski nastupi, klasični kvinteti, zabavne grupe, zborovi, samo su dio programa u organizaciji Turističke zajednice grada Splita. Za noćni program na Rivi pobrinula se tvrtka Spalatum DMC koja će organizirati preko 30 večernjih glazbenih programa na Rivi.

Vrsni izvođači

Giuliano, Hari Rončević, klapa Šufit, Dalmatino, Četiri Tenora, klapa Iskon, Slavonija Band, Neno Belan & Fiumensi, dio su najbogatijeg programa na Rivi do sada, a za otvaranje manifestacije zabavljati će nas jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača- Giuliano.

Strossmayerov perivoj ili Đardin i ove godine postaje prava božićna čarolija za djecu i obitelji. Ovaj božićni kutak svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, prepun glazbenih i dramskih programa, plesnih nastupa i prigodnih darova. Svaki dan održavati će se tematski programi poput nastupa crkvenih zborova koji pjesmom donose radost Božića u Đardin, nastupa mladih glazbenika u suradnji s Glazbenom mladeži Split, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu. Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe, a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe.

S ciljem stvaranja božićnog ugođaja na što više gradskih trgova, ove godine Trg Gaje Bulata u prosincu postaje Trg uličnih umjetnika, gdje će ulični umjetnici svakodnevnim prigodnim programom oplemeniti ovaj trg zvukovima Božića. Posjetitelji će imati priliku kupiti prigodne suvenire i ukrase. Tijekom četiri adventska vikenda svake subote navečer u 18 sati održava se paljenje svijeće na adventskom vijencu (oko fontane ispred crkve Sv. Frane).

Novost: Božićna štorija u Žrnovnici

Novost u ovogodišnjem programu je i manifestacija Božićna štorija u Žrnovnici (21.12.-
23.12.2018.) u sklopu koje će u Žrnovnici biti uprizorene žive jaslice, djeca će moći posjetiti žive životinje, a tu je i božićni sajam, dječji programi, koncerti i Noć Aurore.

Kako bi ovogodišnja manifestacija „ZIMSKI AKVAREL adventsko- božićne svečanosti u Splitu“ prikazala blagdansku tradiciju i kroz okuse pobrinuti će se gastro projekti Gastroadvent by Olja Martinic i GastroGet advent. U cjelokupan program uključiti će se muzeji i galerije, studenti, umjetnici, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Slava Raškaj i ostale udruge, Udruženje obrtnika, HŽPP i mnogi drugi.

Foto natječaj

Novost u programu je i izložba u suradnji s Foto klubom. Turistička zajednice grada Splita i Fotoklub Split organiziraju foto natječaj pod nazivom Advent u Splitu. Javni poziv će biti otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno. Najbolje fotografije nagraditi će se novčanim nagradama, a bit će organizirana i izložba najboljih radova u Galeriji fotografije Fotokluba Split.

Javni poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na manifestaciji „ZIMSKI AKVAREL- adventske i božićne svečanosti u Splitu
2018./2019.godine“ biti će objavljen na stranicama www.visitsplit.com i http://www.spalatumdmc.hr/.

28 kućica na različitim lokacijama

Predmet Javnog poziva je 28 kučica na sljedećim lokacijama: Riva (8 trgovačkih i 12
ugostiteljskih kučica); Đardin (2 trgovačke, 2 ugostiteljske); Trg Gaje Bulata (4 trgovačke); te na Prokurativama (dječje zabavne naprave –vlakić). Ulica Kralja Tomislava podijeljena je u dvije zone (ispred Galerije umjetnina i ispred stare pošte) koje se, također u sklopu Javnog poziva, u cijelosti daju na korištenje koncesionaru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime