ŽENE, MAJKE, RATNICE One su ponos Domovinskog rata: Na Poljudu se uvjerite tko su žene koje su sudjelovale u obrani države

Vaši ciljevi tada, moraju biti ostvareni sada, danas! To su vrijednosti o kojima nema spora, ni dvojbe. Čovjekoljublje i domoljublje utkale ste u našu domovinu - poručio je Krstulović Opara


U sklopu ovogodišnjeg programa tradicionalnih susreta hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara nazočio je otvaranju izložbe ratnih fotografija “Žena – majka – ratnica” i svečanoj akademiji u Domu Hrvatske vojske na Poljudu.


Pozdravljajući brojne braniteljice koje su se iz svih krajeva Hrvatske danas okupile u Splitu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost što su čovjekoljublje i domoljublje utkale u neovisnu Hrvatsku.

– Ako je trenutak kada treba stati i zahvaliti se svima vama braniteljicama koji ste dali svoju mladost, snagu, a na žalost, brojne i vlastiti život, onda je to ovaj trenutak kada bivamo ponizni i kada ostajemo bez riječi.

“Vaši ciljevi tada, moraju biti ostvareni sada, danas”

Tisuće žena, kćeri, majki i sestara branilo je i obranilo našu domovinu. Tu činjenicu valja stalno osvjetljavati i na nju podsjećati. O tome treba jasno i glasno govoriti, a mi, koji obnašamo javne dužnosti, obvezni smo u tome pomoći. Osim osjećaja ponosa zbog slavne prošlosti, vas zaokuplja i pitanje budućnosti, budućnosti naše djece te budućnosti naše zemlje. Upravo zbog toga, od nas na dužnostima, tražite, zahtijevajte i inzistirajte da se kao društvo pomaknemo naprijed uz daljnju afirmaciju vaše srčanosti s kojom ste branili Hrvatsku.

Vaši ciljevi tada, moraju biti ostvareni sada, danas! To su vrijednosti o kojima nema spora, ni dvojbe. Čovjekoljublje i domoljublje utkale ste u našu domovinu – poručio je Krstulović Opara s govornice svečane akademije.

U ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović skup je pozdravio župan Blaženko Boban, saborski zastupnik Petar Škorić prenio je pozdrave u ime Hrvatskog sabora, a u ime Ministarstva obrane RH okupljene braniteljice pozdravio je i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, komodor Ivo Raffanelli.

Ovaj susret održava se u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnica Splitsko-dalmatinske županije te pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Solina. U ime organizatora okupljenima su se obratili Bruno Vukić, predsjednik UDVDR – ogranak Splitsko-dalmatinske županije i Mirjana Rakijar, predsjednica Kluba žena UDVDR – ogranak Splitsko-dalmatinske županije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Na Svečanoj akademiji su podijeljene plakete najzaslužnijim dragovoljkama, čime im je podarena iskrena zahvala za njihov obol u ratnom vihoru. Također, Kaštela su doprinijela kulturno umjetničkim programom:
    nastupila je renomirana ženska klapa “Neverin” i dramski KUD “Karol Wojtyla” s predstavom “Brod” u spomen djece ubijene u obrambenom Domovinskom ratu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime