Završen WMAG – Genshinkan World Cup 2019 u Splitu: “Mnoštvo sjajnih utisaka i novih sklopljenih prijateljstava”

Sudjelovalo je 400 sudionika iz cijelog svijeta

Od 24. do 27. srpnja ove godine grad Split je bio domaćin velikog međunarodnog događaja pod nazivom WMAG – Genshinkan World Cup 2019, a kojeg je organizirao splitski JJK Uragan u suradnji sa Svjetskom Genshinkan federacijom, uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Županije Splitsko-dalmatinske, TZ Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.


Tom prilikom je bilo preko 400 sudionika iz cijelog svijeta (Hrvatska, Mađarska, Italija, Poljska, Rusija, SAD, Iran, BiH, Egipat, Južnoafrička Republika, Israel, Crna Gora, Makedonija, Kazahstan, Turkmenistan, Filipini, Njemačka, Austrija, Kuwait i Nizozemska).
Sjajna uvertira odnosno otvaranje uz pozdravnu riječ župana Blaženka Bobana, izaslanika predsjednice te ostalih VIP gostiju i borilačkih velikana, održano je prvog dana u predivnom Perivoju gdje su uručena priznanja i prigodne nagrade ovogodišnjim laureatima i kojom prilikom je održana donatorska večera za udrugu Anđeli.

VEZANI SADRŽAJ:

U sportskom dijelu, u wushu natjecanju dominaciju su iskazali borci iz BiH predvođeni selektorom Mirsadom Noktom a među kojima posebno su bili najbolji iz Wushu teama “Panther”.

U MMA natjecanju bila je apsolutna dominacija mladih Amerikanaca Adriana Lee i Viktorie Lee (SAD), inače brata i sestre od super poznatih i popularnih boraca i osvajača ONE Championship pojaseva (azijske ali najbrže rastuće MMA promocije u svijetu), Angele i Christiana Leea koji su u finalnim mečevima savladali crnogorskog sjajnog borca Nemanju Aleksića te ruske predstavnice Marine Strichkove. Aleksić, koji je već sada najveća nada crnogorske grappling, BJJ i sport Jujitsu scene.

Pored Amerikanaca svoju priliku i dobre mečeve protiv favorita pokazali su i borci iz BiH (Mrkonjić i Bilajac) koji su osvojili 3.mjesto što je u ovoj konkurenciji sjajan uspjeh mladih grapplera.Svoju apsolutnu dominaciju Amerikanci su zaokružili i u grapplingu te sportskoj jujitsi (mlađi uzrasti) gdje su također proglašeni najboljim borcima u svojim uzrastima dok je sjajne i atraktivne grappling i jujitsu mečeve protiv Amerikanaca pružio mladi Nemanja Aleksić, velika nada iz Crne Gore. Od mlađih hrvatskih natjecatelja, odličja za treće mjesto u kategoriji do 45 kg osvojili su Ivan Znaor i Bepo Bašić.

Kod seniorskih grappling kategorija, izdvajamo atraktivnije kategorije gdje je u kategoriji do 65 kg slavio Žuvela (Black Dragon Split), u kategoriji do 80 kg Ančić iz splitskog Infinitija, teškoj kategoriji dominacija mladog Enza a u super teškoj Sablića (Black Dragon Split).U kobudo natjecanju i katama dominacija Rusa (Sidorov i Stramkov).

Vrijedi spomenuti veliki jednodnevni internacionalni budo kamp kojeg su predvodili ovogodišnji laureati, a među kojima su posebno impresivni bili Ran Steinberg iz Izraela, Zvonko Tubić i Josip Anić iz Hrvatske, Harald Hirsch iz Austrije, Ali Naserallah iz Kuwaita te Zoran Šinković ispred sekcije IPA Hrvatska.

Posebni gosti kampa i natjecanja bili su nadolazeće svjetske MMA zvijezde te aktualni osvajači ONE Championship pojasa – Amerikanci Angela i Christian Lee, 4-struki K1 pobjednik iz Japana Semmy Schilt te višestruka europska i svjetska Kickboxing prvakinja Ana Znaor kojem je sekundirao splitski kolega Ivica Perković (KBK Mejaši).

Sjajan odaziv borilačkih velikana i sportaša iz cijeloga svijeta koji su pomogli svojim dolaskom udrugu Anđeli na humanitarnoj IHoF večeri, predivna kulisa Perivoja uz sjajan program i glazbene izvođače, odlični mečevi u sportskom dijelu, veliki međunarodni kamp te mnoštvo sjajnih utisaka i novih sklopljenih prijateljstava, jamstvo su da se sjajna sportsko-društvena splitska priča nastavlja i dalje!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime