Završen Croatian Travel Festival: Tijekom četiri dana održano je 18 predavanja uz završni koncert grupe S.A.R.S.

Tijekom četiri dana održano je 18 predavanja te dvije projekcije dokumentarnih filmova uz glazbene nastupe Sare Renar te veliki koncert grupe S.A.R.S. na tvrđavi sv. Mihovila

Od proteklog četvrtka Šibenik se pretvorio u glavnu točku okupljanja svjetskih putnika. Od 25. do 28. svibnja na šestom su se izdanju Croatian Travel Festivala, u organizaciji Hrvatskog kluba putnika, okupili zaljubljenici u putovanja i ekspedicije te su svojim predavanjima posjetiocima približili daleke destinacije.


Predavanjem našeg kolumniste Jurice Galića zatvoren je u nedjelju šesti Croatian travel festival. Krešimir Sučević-Međeral, Ivica Kostelić, Jasen Boko i Riana Petanjek samo su neki od domaćih predavača, a najveća zvijezda festivala, osim našeg proslavljenog skijaša, bila je producentica i dobitnica dva Emmyja, Ashley Colburn.

 

 

Tijekom četiri dana održano je 18 predavanja te dvije projekcije dokumentarnih filmova uz glazbene nastupe Sare Renar te veliki koncert grupe S.A.R.S. na tvrđavi sv. Mihovila.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo za partnere i sponzore imali Turističku zajednicu grada Šibenika i Turističku zajednicu županije Šibensko-kninske, Grad Šibenik, Qatar Airways, Tvrđavu kulture Šibenik i Udrugu vodiča sv. Mihovil. Suradnja s njima omogućila je da Šibenik postane pozornica na otvorenom i nastavi svoje pozicioniranje na kartama svih putnika i putopisaca – izjavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika, organizatora festivala.


I ove je godine u sklopu festivala dodijeljena nagrada "Dijana Klarić" u spomen na Šibenčanku, putnicu i fotografkinju. Dodjeljuje se u 5 kategorija : putopis, fotografija, film, projekt i putnik godine, a ovogodišnji laureati su: Nikola Horvat – najbolji film Gordan Nuhanović – najbolji putopis Toma Kezić – najbolja fotografija Blažević Goran – putnik godine i najbolji projekt.

Organizatori imaju puno razloga za zadovoljstvo, publika je ispunila sva mjesta na Maloj loži te u klubu Azimut, a prema dugačkom pljesku nakon svakog predavanja moglo se zaključiti kako je i sama publika bila zadovoljna temama i predavanjima.– Ove godine potrudili smo se uvesti i nekoliko novosti na Festival, a to su projekcije filmova te live streaming predavanja koje je ukupno pogledalo oko 45.000 ljudi, što nam daje vjetar u leđa, ali i obavezu da nastavimo raditi svaki put sve bolje – ističe Baraka.

Predavači kao i organizatori imaju samo pozitivne dojmove s Festivala.

– Fantastično mi je da postoji ovakav jedan festival koji okuplja sve ljude koji imaju zajedničku ljubav prema putovanjima. Drago mi je da sam imala priliku govoriti ispred tih ljudi i prenijeti im svoja iskustva s putovanja ali i mogućnosti da svoju ljubav prema putovanjima pretvorim u uspješan posao – izjavila je Ashley Colburn, Amerikanka s hrvatskom adresom.

Croatian Travel Festival nastavlja se i sljedeće godine, a s obzirom na to da pripreme počinju već za nekoliko mjeseci može se očekivati da će nadmašiti sve dosadašnje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0