Za vikend mogući novi temperaturni rekordi: Doznajte kada se očekuje tramontana i osjetno osvježenje

Pred nama je još šest iznimno vrućih dana

Aktualni toplinski val trajat će još danima u Dalmaciji. U dane vikenda moguća su obaranja novi temperaturnih rekorda, a ponegdje će, uglavnom u Zagori, temperature dosezati ili prelaziti 40 stupnjeva.


U subotu i nedjelju posvuda pretežno vedro. Noću većinom tiho, danju će puhati slab maestral. U nedjelju navečer na sjevernom Jadranu jača naoblaka, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Dalmaciji će se zadržati suho. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći na ponedjeljak zapuhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima. Južnije od Šibenika u noći na ponedjeljak slaba do umjerena bura, mogući su prolazni jaki udari.

I dalje će se zadržati vruće i vrlo vruće, u zaobalju mjestimice i iznad 40°C. U noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu osvježenje.

U ponedjeljak pretežno vedro. Bura će oslabjeti i prestati, danju će zapuhati slab maestral. Dok će na sjevernom Jadranu vrućina popustiti, u Dalmaciji vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 33 do 38°C.

Vruće ili vrlo vruće, te vedro bit će u utorak i srijedu. Noću tiho, danju će puhati slab maestral.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, frontalni poremećaj sa zapada u četvrtak će zahvatiti sjeverni Jadran. Zbog toga su tijekom dana tamo moguće i jače nevere. U Dalmaciji će se zadržati suho, ali će u drugom dijelu dana zapuhati umjereno jugo. Zadržat će se vrlo vruće i sparno.


U petak će fronte prijeći i preko Dalmacije, ali se za sada čini da će oborina biti vrlo malo do nimalo. Ipak, zapuhat će umjerena i pojačana tramontana i umjereno će osvježiti, tako da u dijelovima Dalmacije temperature neće biti iznad 30 stupnjeva. I ovo je osvježenje prolaznog karaktera, ali barem nije izgledno da će se nakon njega uskoro vratiti ekstremne vrućine.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0