VJETROVIT VIKEND U nedjelju pad temperature, na moru mogući olujni udari tramontane

Sljedeći dani donose sunčano vrijeme, ali i znatno vjetrovitije nego to bio slučaj zadnjih dana

Oblačan četvrtak zamijenio je sunčan petak. Uvod je to u stabilan posljednji vikend kalendarskog proljeća. Iako nas ljetne temperature zraka prate već neko vrijeme, ljeto nam i kalendarski nastupa sljedeći tjedan.


Zadnja dva dana u Dalmaciju su stigle dobrodošle oborine, no one nisu bile ravnomjerno raspoređene. Kiše sljedećih dana uglavnom više neće biti. U subotu i nedjelju počet će trodnevno razdoblje s burom koja će tijekom nedjelje imati i jake udare.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Popodne će u Zagori, ali i na sjevernom Jadranu, biti lokalno jačeg razvoja naoblake uz mogućnost prolaznih pljuskova s grmljavinom. Nakon tihe noći, danju će zapuhati slab do umjeren maestral koji će popodne samo ponegdje u Dalmaciji biti prolazno pojačan. Navečer podno Velebita umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do vruća 32°C.

Subota donosi pretežno vedro vrijeme. Od jutra će posvuda puhati slaba do umjerena, ponegdje i pojačana bura. Podno Velebita povremeno će biti jake bure s olujnim udarima. Popodne će bura okretati na tramontanu koja će biti najjača na otvorenom moru Dalmacije, gdje su mogući olujni udari. Jutarnje temperature neće se bitno mijenjati u odnosu na petak, a najviše dnevne u laganom padu i bit će od 26 do 31°C.

Pretežno vedro bit će u nedjelju. Puhat će umjerena do pojačana tramontana, povremeno će biti vrlo jakih udara. Na otvorenom moru Dalmacije puhat će jaka tramontana s olujnim udarima. Bit će malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

Sunčano će biti i početkom sljedećeg tjedna, a temperature će ponovno porasti. Opširniju prognozu na sljedeći tjedan pročitajte u ponedjeljak na našem portalu.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0