Požar na Promini i dalje bijesni, sto vatrogasaca će dežurati cijelu noć

Vatrom nisu ugroženi ljudi ni naselja, gori trava, makija i nisko raslinje

20:20 Požar koji je u srijedu planuo kod Zatona i Rasline je lokaliziran. To je za ŠibenikIn potvrdio šibensko – kninski  županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.


– Zračne snage su otpuštene oko 19 sati s tog požarišta kojeg će kroz noć nadzirati dežurni vatrogasci. Namjenski organizirane snage Hrvatske vojske otpuštene su s tog područja – kazao je zapovjednik Dukić.

Također, nadzirat će se i požar kod Mirlović Zagore koji je planuo danas oko 14 sati, kao i požar na Svilaji poviše Čavoglava.

Trenutno je najgora situacija na požarištu na sjevernoj strani Promine gdje se trenutno nalazi sto vatrogasaca.

-Tamo su otvorene vatre, ali najbitnije je da vatra ne ugrožava ništa jer gori trava, makija i nisko raslinje – vatrogasni zapovjednik Dukić.

Na terenu kod Kistanja, gdje se požar proširio iz Zadarske županije, noće provesti 30 vatrogasaca.


– U jednom trenutku bile su ugrožene kuće u naselju Dobropoljci u Zadarskoj županiji, ali taj smo dio otklonili i pokušavamo staviti vatru pod kontrolu – rekao je večeras zapovjednik Dukić.

RANIJE OBJAVLJENOVjetar je ponovno aktivirao požar na Promini, koji se tijekom današnjeg dana proširio na područje Male Promine, a gasi ga 85 vatrogasaca.

Na Svilaji i dalje gori od drniškog područja prema Splitsko-dalmatinskoj županiji, a kako su za ŠibenikIn kazali popodne iz Centra 112, na nijednom požarištu nisu ugrožene ni kuće ni gospodarski objekti.

Požar koji od srijede gori kod Zatona i Rasline trenutno gasi 30 vatrogasaca i 50 vojnika koji nastavljaju sa saniranjem rubnih dijelova požarišta.

Na požarištu na Promini snagama na terenu pomoć iz zraka pruža jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 dok su na Svilaji angažirana tri Canadaira i jedan Airtractor. Preraspored zračnih snaga provodit će se i u nastavku dana sukladno stanju na požarištima i prioritetima gašenja.

Pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH nastavljaju sa saniranjem rubnih dijelova požarišta Zaton-Raslina kod Šibenika, javljaju iz MORH-a.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/posts/799481843545453″ bottom=”30″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/799484443545193/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0