VJETAR I SNIJEG RADE PROBLEME Krčki most zatvoren za I. skupinu vozila, prekinute trajektne i katamaranske linije

Već je nastalo nekoliko prometnih nesreća zbog skliskih kolnika. Pripazite u prometu!

Nakon olujnog juga koje je puhalo cijelu noć, u ranim jutarnjim satima u južnoj Dalmaciji zapuhao je olujni jugozapadni vjetar (lebić) koji je nastavio raditi probleme u trajektnom i katamaranskom prometu. Na zadarskom i šibenskom području te pod Velebitom puše bura što je rezultiralo i osjetnim padom temperature na tom području.


Tako su u prekidu:
katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa -Bol-Split i Korčula-Hvar-Split.

trajektne linije: Ubli -Vela Luka-Split i Sućuraj-Drvenik.
Što se tiče cestovnog prometa, snijeg je u većini zemlje, posebno u Lici i Gorskom Kotaru donio pojačane zimske uvjete pa tako na put ne krećite bez obvezne zimske opreme.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, na državnoj cesti DC1 Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Knin te staroj cesti kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, te obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca. U priobalju puše jaka, povremeno s olujnim udarima, bura, javljaju iz HAK-a.

– na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0