VIŠE OD 13 MILIJUNA KUNA Vlada Crkvi darovala palaču Skočibušić na Peristilu

Vrijednost darovane nekretnine stavit će se u prijeboj vrijednosti nekretnina koje se neće moći vratiti Katoličkoj crkvi sukladno ugovoru između Svete Stolice i RH o gospodarskim pitanjima

Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak Splitsko-makarskoj nadbiskupiji  darovala  crkvi Palaču Skočibušić na Peristilu vrijednu više od 13 milijuna kuna.


Nadbiskupija će u Palači otvoriti Riznicu sakralne umjetnosti u Splitu. Time je ispunjena obveza RH iz Ugovora o zamjeni nekretnina zaključenog između RH i Srednje tehničke prometne škole u Splitu iz 2008. godine, stoji u odluci.

Vrijednost darovane nekretnine stavit će se u prijeboj vrijednosti nekretnina koje se neće moći vratiti Katoličkoj crkvi sukladno ugovoru između Svete Stolice i RH o gospodarskim pitanjima, javlja Radio Dalmacija.

Vlada Ive Sanadera je 2005. zamjenila nekretnine sa Srednjom tehničkom prometnom školom u Splitu te je Palača na Peristilu tada bila prenesena u vlasništvo RH.

U obrazloženju odluke Plenkovićeve vlade  navodi se da je svrha zamjene bila oslobađanje Palače Skočibušić za potrebe Muzeja sakralne umjetnosti.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0