VELO GRABLJE Serijal koncerata “Pod zvijezdama” nastavlja se gostovanjem Tomislav Goluban Quarteta

Četverostruki dobitnik Porina Tomislav Goluban u svojim autorskim pjesmama na jedinstven način spaja američki blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom.

Serijal koncerata „Pod zvijezdama“ u okviru 56. Hvarskih ljetnih priredbi nastavlja se gostovanjem blues banda Tomislav Goluban Quartet u Velom Grablju u petak, 4. kolovoza. Četverostruki dobitnik Porina Tomislav Goluban iz Zaboka u svojim autorskim pjesmama (objavljenima na 8 studijskih albuma) na jedinstven način spaja američki blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom.


Nakon izvrsno posjećenog koncerta „Jazz pod zvijezdama“ u napuštenom selu Malo Grablje sredinom srpnja, kada je beogradska grupa Fish in Oil svojim skladbama oduševila publiku svih generacija, koncert u Velom Grablju donijet će prepoznatljive melodije bluesa u osebujnoj izvedbi glazbenika koji su se nedavno vratili s 33. International Blues Challenge-u u Memphisu. Svojim prvim nastupom na Hvaru zagorski glazbenici predstavit će se otočanima i njihovim gostima u selu koje jedva broji 15-ak stanovnika. Ovakvim gostovanjima izvan uobičajenih koncertnih lokacija (klaustar Franjevačkog samostana, Veneranda, tvrđava Fortica i Ljetnikovac Hanibala Lucića), Hvarske ljetne priredbe otvaraju nove mogućnosti i prostore za iznimne glazbene doživljaje.

Koncert u Velom Grablju počinje u 21 i 30 sati i uključen je u sezonsku pretplatu. Nakon koncerta koji će održati ispred Zadruge, dobroj atmosferi pridonijet će i svirka otočkih glazbenika u organizaciji Udruge Pjover. Besplatan autobusni prijevoz s Dolca u Hvaru kreće u 20 i 30, povratak iz Veloga Grablja je u 23 i 30 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0