Veliki uspjeh 1. smotre klapa u Zadvarju: “Ovo mora postati tradicija!”

Okupilo se nekoliko stotina ljubitelja klapske pisme. Ovim događajem Zadvarje se uvrstilo na listu područja koja gaje izvorni dalmatinski a capella izričaj

U subotu navečer održana je prva smotra klapa “Zadvarju, gradu na kamenu” na Oboru, glavnom mjesnom trgu. Organizatori su Općina Zadvarje i muška klapa “Duare”.


Okupilo se nekoliko stotina ljubitelja klapske pisme. Ovim događajem Zadvarje se uvrstilo na listu područja koja gaje izvorni dalmatinski a capella izričaj, a organizator je, s obzirom na uspjeh prve smotre, obećao da će ona postati tradicionalna.

Za stručnost i kvalitetu događaja pobrinuo se mr. sc. Marijo Krnić, umjetnički ravnatelj smotre te primadona, ujedno i veliki klapski znalac Terezija Kusanović, u funkciji umjetničke savjetnice. Kroz program smotre publiku su vodili poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić i Denis Šabić.

Uz klapu domaćina, mušku klapu “Duare“, na smotri su od muških klapa nastupili još “Stine” iz Zagreba, prošlogodišnja najbolja debitantska klapa na omiškom festivalu, “Korda” iz Lumbarde, “Munita” iz Zadra i “Krunik” iz Kučina.

Od ženskih klapa nastupile su “Kurjože” iz Podstrane, “Filip Dević” iz Splita i “Ventula“, također iz Splita, te od mješovitih klapa – “Basca” iz Baške Vode, ovogodišnji omiški pobjednici i “Kampaneli” iz Kaštela, koji su se s ovogodišnjeg omiškog natjecanja vratili s broncom.


Na kraju svečanosti načelnik Ivan Krželj podijelio je plakete svim klapama sudionicima.

Po završetku smotre, klapski je “svit” odselio u konobu Cetina, gdje je, kako i priliči klapama i konobi, druženje iz dalmatinsku spizu i pismu potrajalo dugo u noć.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0