Bajaga: “Predivno je biti ovdje s kulisom od milijardu dolara”

Kontrola na ulazu na koncert je, prema riječima nekih posjetitelja, bila pretjerana, ali sve je brzo zaboravljeno, čim su zasvirali prvi taktovi "Sa druge strane jastuka".

00:30 Bajaga i Instruktori su odsvirali “Tamaru” u reggae verziju, zatim “Samo nam je ljubav potrebna”.


– Divno je bilo veče, volimo vas, hvala vam puno – rekao je Bajaga i sišao s pozornice, no publika je ostala stajati.

00:10 Uslijedio je i drugi bis.

– Hvala mnogo, hoćete još? I mi hoćemo! – uzviknuo je Bajaga i započeo pjesmu “Iza nas”.

00:00 Bajaga i Instruktori su sišli s pozornice, a publika je odmah počela pozivati na bis. Momčilo i klavijaturist Aco odvirali su “Od kada tebe volim”, a zatim i “Ruski voz”.


23:40 Uslijedile su pjesme “Jer ti se ljubiš na tako dobar način” i “Ide Tišina”.

23:25 – Predivno je biti ovdje s kulisom od milijardu dolara – rekao je Bajaga i dodao kako misli na more i otoke. Nakon toga je zapjevao “Plavi safir”23:00 Bajaga i Intruktori su zasvirali “Strah od vozova” i “Život je nekad siv, nekad žut”. Žika se popeo na konstrukciju za reflektore. Slijedi “Vesela pesma”. Publika je u deliriju. Nakon toga je uslijedila pjesma “Zažmuri” na koju je publika, umjesto upaljača, upalila mobitele.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/332766877144588/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

22:30 Nakon toga, nastavio je s “Buđenje ranog proleća” i “Ako treba da je kraj” . Između pjesama publiku je zabavljao Žika, svojim duhovitim dosjetkama.  Slijedi “Verujem – ne verujem”, na što se cijeli Sustipan digao na noge i zaplesao.

Uslijedila je “Dobro jutro džezeri”, a nakon nje “Kad hodaš”, uz koju je publika upala u delirij.

22:00 Nakon što je TBF u utorak napunio Sustipan u sklopu festivala “San sustipanske noći”, u srijedu su na najljepšu pozprnicu Mediterana, kako su je nazvali organizatori, stigli Bajaga i Instruktori.

Kontrola na ulazu na koncert je, prema riječima nekih posjetitelja, pretjerana. Nije dozvoljeno unijeti ni upaljač.

Ali sve je brzo zaboravljeno, čim su zasvirali prvi taktovi “Sa druge strane jastuka”. Uslijedili su hitovi “Mir i red” , “Grad” i “Godine prolaze”, na koje se publika toliko razuzdala da je Bajaga smirivao situaciju.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0