VEČERI DALMATINSKE PISME KAŠTELA 2017: Klapa Nava predstavlja se s pjesmom “Mornareva vila”

Pjesma je posvećena pomorcima i njihovim ljubavima

Na ovogodišnjem festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima 2017. između brojnih novih pjesama prezentirat će se i “Mornareva vila”, pjesma posvećena pomorcima, točnije njihovim ljubavima.


Sjajan autorski dvojac Pjero Mirić i Ana Kodrić Ivelić već su i ranije surađivali, a ovom prilikom se kao aranžer projektu pridružio Toni Eterović. Pjesma o ženi koja obećaje ljubav svom mornaru bila je kao stvorena za žensku klapu Nava iz Orebića na Pelješcu.

Naime, poistovjetile su se sa stihovima neke od njih koje su udane za pomorce, ali i njihov voditelj maestro Janes Vlašić odmah je uočio poveznicu između tematike pjesme i stoljetne pomorske tradicije Orebića. Spot koji se upravo snima prikazat će upravo slike iz pomorskog muzeja Orebića i stare jedrenjake u Korčulanskom kanalu.

„A ti ploviš i pitaš more di je tvoja mala, dal dok piva s klapon dršće njeno tilo“ može se već čuti na brojnim nautičkim radijskim postajama, a nema sumnje da će to biti pjesma koju će žene i djevojke slati svojim moreplovcima da im prikrate vrijeme do povratka kući.

Pjesma je snimljena u Propeler studiju u Splitu, a možete je poslušati i na videu ispod.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0