VATRA GUTA SVE PRED SOBOM Požar uništava Park prirode Biokovo

Kako izgleda požar sa "prve crte" pogledajte u priloženim fotografijama i videozapisima.

Veliki požar koji je u noći sa subote na nedjelju izbio u Podgori, nošen jakom burom brzo se proširio pa i zaprijetio okolnim kućama.


“Ogroman je požar. Stojimo kraj kuća i pokušavamo ih obraniti. Gasili smo i krov od jedne u blizini. Neka nam Bog pomogne”, izjavio je stanovnik obližnjeg mjesta nedugo nakon početka požara.

Pozvane su snage iz Šibenske, Dubrovačke i Zadarske županije. Zapovjednik DVD-a Makarska, Dražen Glavina kazao nam je kako više od 280 vatrogasaca iz 4 županije gasi požar koji se proširio na 250 hektara. Nakon podneva u pomoć su im opet došla i 3 kanadera. Ukoliko im vremenske prilike budu išle na ruku nadaju se požar staviti pod kontrolu do večernjih sati. Glavina navodi kako na svu sreću, nitko nije stradao. S lakšim ozljedama prošao je jedan od lokalnih liječnika kojemu je vatra opržila uho. Ljudi i kuće su sigurni.

Požar se nastavlja kretati prema zapadu gdje se nalazi i Park prirode Biokovo. Vatrogasci ne mogu pristupiti višim djelovima prema planini pa su za kontrolu požara vrlo važni kanaderi koji sada pokušavaju suzbiti daljnje širenje.

Kako izgleda požar sa “prve crte” pogledajte u priloženim videozapisima.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0