Valentino Bilić Prcić: “Nakon osam godina letargije i kolektivne depresije, mislim da je Andro osoba koja može pokrenuti Split”

Na konferenciji na temu "Jednake mogućnosti za osobe s invaliditetom" novinarima su se obratili Valentino Bilić Prcić i Ante Raos

Jutros je na Prokurativama splitski HDZ održao konferenciju za medije. Na konferenciji na temu “Jednake mogućnosti za osobe s invaliditetom”. novinarima su se obratili kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jelena Hrgović, Valentino Bilić Prcić, Ante Raos i Božo Zadro.


Poznati splitski fotograf Valentino Bilić Prcić objasnio je kako se našao na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće.

– Ja i Andro se znamo cijeli život i prijatelji smo. Kad me zamolio za podršku, nisam ga mogao odbiti. On je netko u koga vjerujem. Nakon, prema mom sudu osam godina letargije i kolektivne depresije, mislim da je Andro osoba koja može pokrenuti Split na radost svih njegovih građana u nekom smjeru koji će značiti istinski prosperitet.

Predsjednik mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, Ante Raos, govorio je o problemima osoba s invaliditetom, te načinima kako ih premostiti.

– Grad kao grad je u više smjerova neorganiziran prema potrebama i izazovima osoba s invaliditetom. Ne samo prema njima, nego i prema potrebama djece s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. Mi ne govorimo o 22 tisuće registriranih osoba prema Registru osoba s invaliditetom Hrvatske, već govorimo o cifri od 60-ak tisuća građana koji žive u gradu Splitu. Trebamo stvoriti preduvjete da oni kao jedan veliki potencijal grada budu integrirani i svojim idejama i svojim radom daju doprinos razvoju Splita i stvore nove preduvjete da se dogode razni projekti i sadržaji koji će donijeti profita gradu Splitu, pogotovo kad je u pitanju turizam za osobe s invaliditetom. – rekao je Raos.

Smatra da program Krstulovića Opare na pravi način rješava problem osoba s invaliditetom.


– On je u svojoj točci za povjerenika otvorio uistinu niz sadržaja gdje će se prebaciti odgovornost na nas, osobe s invaliditetom, što nam je i bio cilj. To je za nas jedan poseban događaj jer se ovo događa po prvi put u Hrvatskoj, da jedan kandidat za gradonačelnika stvara preduvjete za integraciju osoba s invaliditetom na sasvim drugačiji način. Onaj koji same osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju zagovaraju. – zaključio je Raos.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0