Na nadvožnjaku na Sirobuji u noći s utorka na srijedu osvanuo je transparent. Radi se o uvredljivom transparentu na kojem se ime pokretača portala Index, Matije Babića, stavlja odmah do Arkanovog, a sve uz prekrižena četiri slova C.

Nije poznato tko je postavio ovaj transparent, kao ni to ima li veze s naslovnicom Indexa od utorka navečer, gdje je glavna vijest imala naslov “Dalmacija ima ozbiljan problem – kult Torcide”.

Naslovnica Indexa od utorka navečer (Screenshot)

Posljednja zbivanja koja su se nedavno zbila u Supetru na Braču i sve ono što je uslijedilo nakon toga izazvala su burne reakcije ne samo u Dalmaciji, nego u cijeloj Hrvatskoj. Supetarska gradonačelnica oštro je osudila napad na petero mladih ljudi, a bračka Torcida je gradonačelnici zamjerila direktno povezivanje slučaja s Torcidom.

Reakcije, očito, i dalje ne prestaju.

Napadači ponovno uhićeni

Podsjetimo, u utorak su ponovno uhićena dvojica napadača na Srbe sezonce i vatrogasca koji im je pokušao pomoći u Supetru. Prvi put su uhićeni u nedjelju, a u ponedjeljak su pušteni. Međutim, došlo je do njihovog ponovnog uhićenja.

“Provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio 09. lipnja oko 04 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu prikupljena su saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obrađivani 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježje kaznenog djela, radi čega su danas i uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.Sumnjiče se da su 9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločinom iz mržnje (članak 87. st 21. KZ-a) radi čega je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja”, priopćili su jučer iz policije.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime