URNEBESNA OBAVIJEST HRT-OVOG INKASATORA Splićaninu stigao optužni prijedlog za prijamnik u autu za vrijeme kada nije imao auto

Ne znaš bi li se smijao ili plakao

Puno je ispričanih priča o uhljebljenim HRT-ovim inkasatorima, koji se na sve načine bore da dokažu da imate negdje još neki prijamnik ne bi li vam izbili još koju kunu iz džepa uz onu stalnu pristojbu, koju plaćate, a ne znate još uvijek zašto. Znamo da ima poštenih koji svoj posao rade točno po propisima i pravilima, ali uvijek se nađe onaj jedan koji nam natjera suze na oči, što od smijeha, što od tuge.


Jedan takav zapao je Splićanina Igora Skoku, kojem je na kućnu adresu stigla obavijest o optužnom prijedlogu HRT-a. Naime, uz optužni prijedlog stigao je zapisnik HRT-ovog inkasatora koji navodi kako nije prijavio prijamnik u automobilu. Automobilu kojeg tada nije ni imao. Da stvar bude još urnebesnija zapisničar se poziva na razgovor sa sinom Igora Skoke, samo što Skoko sina nema.

Teško je prepričati ovu situaciju primjerenim riječima, zato najbolje da je pročitate od samog aktera. Skokinu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

– I tako meni došla obavijest potpisana od HRT – ovog uhljeba koji se odaziva na ime Damir Tus, da se spremaju podnijeti optužni prijedlog jer nisam prijavio prijamnik u autu. Uz to mi pošalju zapisnik iz 2015. – e, u kojem stoji da nisam prijavio TV. S obzirom na to da tada nisam imao auto u svom vlasništvu, te da su računi koje potražuju odavno u zastari – a da ni ne spominjem da mi nije jasno kako sam to ugradio TV u auto koje nisam ni imao, nemam im namjeru ništa platiti…

Al to nije najbolji dio! U zapisniku koji su mi poslali, HRT-ov uhljeb zaposlen na mjestu kontrolora (valjda inkasator zvuci previse kamatarski) koji se odaziva na ime Babić Damir, je napisao da je razgovarao s mojim sinom. Imajući u vidu visoka etička načela uhljeba, moram pretpostaviti da dotični ne bi izmislio takvo nešto, te da imam sina za kojeg ne znam. Zamolio sam HRT za pomoć u traženju neznanog sina, pa eto držite mi fige da ga pronađem.

P.S. Iako smatram da nam je potreban dobar i neovisan javni servis, sutra otkazujem pretplatu. Ovakvo kamatarenje zastarjelih računa (jer valjda računaju da će se ljudi prepasti), očiti nerad (kome trebaju 3 godine da pošalje nekakav zapisnik?!) i izmišljanje ili zapisnika ili osoba zaista ne zaslužuje moj novac. HRT ima sjajnih novinara, ali oni nisu dovoljan razlog da se taj komunistički mastodont ne ukine. – napisao je Igor Skoko na svom profilu.


Skoko je inače županijski vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0