URANILA ZIMA Na Dinari pada snijeg, osjet hladnoće -13 uz buru do 137 km/h!

Rana zima u dalmatinskim planinama

Gotovo za zimski dan u Dalmaciji! Nakon sinoćnjeg prolaska fronta koje je donijela mjestimične neverine, ponedjeljak je prošao u znaku suhog, ali pretežno oblačnog i vrlo vjetrovitog vremena.


Prema podacima DHMZ-a, u Dalmaciji je najvjetrovitije bilo u Makarskoj, gdje su udari bure dosezali 115 km/h. Na Marjanu je najjači udar iznosio 97km/h, Resniku 68 km/h…

Još veće brzine vjetra zabilježene su na mjernim postajama Crometeo mreže Pljusak.com. Udari do orkanska 132 km/h zabilježeni su u Brelima. Upravo nekoliko kilometara zapadno od ovog područja večeras gori veliku šumski požar kod Lokve Rogoznice. Na meteo postaji Dinara – Velika Duvjakuša (1630 metara) udar vjetra u ponedjeljak navečer iznosio je 137 km/h, ali se prema modelima daljnje jačanje vjetra očekuje tijekom utorka.

Najviše dnevne temperature bile su od 12 stupnjeva na kninskom području do 20°C na jugu Dalmacije.

U večernjim satima temperature su diljem Dalmacije bile od 8 do 13°C, a hladnije je bilo samo u planinskom području.

U utorak navečer gust snijeg počeo padati na Dinari i Kamešnici. Na već spomenutoj mjernoj postaji Dinara – Velika Duvjakuša večeras se mjeri 1 stupanj ispod nule, ali je uz olujnu i orkansku buru osjet hladnoće čak minus 13 Celzijevih stupnjeva! Meteorološke podatke s ove mjerne postaje uživo, kao i panoramske web kamere možete pratiti na ovom linku.


Meteorološki podaci s Dinare u 23 sata:Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0