Uranija novi trećeligaš, Zagora se vratila u 3. HNL-jug

Zagora i Uranija su slavili u obje kvalifikacijske utakmice

Jučerašnjim utakmicama zaključene su kvalifikacije za 3.HNL-jug. Ovogodišnji pobjednici 1. ŽNL sa zadarskog, šibenskog, splitskog i dubrovačkog područja natjecali su se za ulazak u 3. HNL-jug.


Tako je ždrijeb odlučio da jedan par čine Škabrnja i Zagora, a drugi Uranija i Župa dubrovačka.

Zagora i Uranija slavili su obje utakmice protiv svojih protivnika. Tako je Zagora pobijedila u prvoj utakmici Škabrnju u gostima rezultatom 2:0, dok su u drugoj kod kuće slavili rezultatom 4:1. Zagora se ovako vratila u 3. HNL-jug, nakon što su prošle godine ispali i najavili povratak još jači.

Uranija je kod kuće slavila protiv Župe rezultatom 6:0, dok su u gostima pobijedili rezultatom 1:0. S pobjede u dvije utakmice ostvarili su povijesni uspjeh te preuzeli primat na Makarskoj rivijeri, s obzirom na to da je makarski Zmaj ove godine ispao iz lige. Uranija je već u idućoj sezoni najavila borbu za sami vrh 3. HNL-jug.

U ligu su još ispali RNK Split, zbog nedobivanja licence za Prvu i Drugu ligu, i NK Imotski iz 2. HNL, dok je druga momčad Hajduka osvajanjem 3. HNL-jug promovirana u 2.HNL.

Spomenimo na kraju kako su iz 3. HNL-jug ispali OSK, Zmaj Makarska, Omiš, Orkan te Neretva, a u idućoj sezoni će igrati 16 kluba umjesto dosadašnjih 18.


 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0