Urania iz Baške Vode na pragu ulaska u 3. HNL-jug: “Borit ćemo se za sami vrh 3. HNL”

Na Makarskoj rivijeri se po svemu sudeći mijenja nogometni odnos snaga

Završetkom nogometne sezone u četiri 1. županijske lige dobili smo i 4 nova prvaka. Tako je zadarsku osvojila Škabrnja, šibensko-kninsku Zagora, splitsko-dalmatinsku Uranija i dubrovačko-neretvansku Župa dubrovačka. Ova četiri kluba igrat će kvalifikacijske oglede za ulazak u 3. HNL-jug, a parovi bi se trebali znati već ovog tjedna.


Jedna od zanimljivijih priča je ulazak Uranije iz Baške Vode u kvalifikacije za 3. HNL-jug i osvajanje 1. ŽNL splitsko-dalmatinske. Naime, još prošle godine predsjednik kluba Krešimir Radić odlučio se za relativno hrabar potez te imenovao, tada 28-godišnjeg, Antu Vidulina za trenera prve ekipe. Ekipa je bila u seriji loših rezultata, a dolaskom Vidulina nanizali su 6 pobjeda do kraja sezone. Ove godine Uranija je imala najbolju obranu u 1. ŽNL, a primili su samo 16 golova. Uranija je imala i drugi najbolji napad lige, u 26 susreta zabili su 62 gola, a jedino je Sloga Mravinci dala više golova od njih(66). Uranija je jučerašnjim remijem s Vinjanima zaključila ovogodišnju sezonu u 1. ŽNL.

– Sezonu smo završili prvi, a bili smo praktički od početka do kraja sezone na prvom mjestu. Od početka sezone bio je postavljen cilj, koji nije bio pod moranje, ali s obzirom na kvalitetu momčadi išlo se u borbu za prvo mjesto. Tako da malo po malo držali smo to prvo mjesto i nismo ga ispuštali. Na kraju smo to dosta dominantno odradili, jer smo imali 5 bodova ispred Sloge, a zabili smo 62 gola i primili samo 16 kroz cijelu sezonu. S tim da smo dva puta tijekom sezone pobijedili i po 9:0, znači stvarno smo bili dominantni. – kazao nam je Vidulin.

Ekipa Uranije je na okupu već tri godine, tako da su se stvari posložile za doći do rezultata.

– Vratili smo samo 2,3 igrača, a nismo dovodili nikakva zvučna pojačanja za ovaj rang natjecanja. Znači vratili smo svoju dicu tu. Dva Tomasa i Luku Tomaša te Kristijana Zora, sve ostalo su momci koji su tu na okupu već tri godine. Već prošle sezone se tu vidjelo da bi se moglo. Trener koji je bio prije mene, Slobodan Carević, je to dobro posložio i prošle godine se krenulo dosta dobro. Međutim, u drugom dijelu sezone došlo je do pada gdje su se zaredale četiri utakmice bez pobjede. Potom su mene stavili kao privremeno rješenje za preostalih 9 kola do kraja. U tih 9 kola s ekipom sam ostvario 6 pobjeda, jedan remi i 2 poraza. Nakon toga odlučili su me ostaviti još malo. Meni je ovo bila prva trenerska sezona u životu. Tako da poklopilo se nevjerojatno. – kazao nam je 30-godišnji Vidulin, koji je prije tri dana proslavio rođendan i dobio dijete, pa je njegovo slavlje tim veće.

Smatraju kako ne bi trebalo biti problema s ulaskom u 3. HNL-jug, jer su mišljenja kako je 1. ŽNL splitsko-dalmatinska konkurentnija od ostalih liga tog ranga.


– Mislim da ne bi smjelo biti problema. Cilj je ulazak u 3. ligu i nastavak borbe za vrh i u 3. HNL- jug. S obzirom na to kako je klub posložen, koliko god pretenciozno zvučalo, borba za vrh u 3. HNL nije ne realna. Ovo nije rezultat jednogodišnjeg rada. Znači, ulagalo se u ekipu 4,5 godina, slagalo se iz godine u godinu i ovo je rezultat jednog dugog rada. Cijelo mjesto(op.a. Baška Voda) stoji iza nas, financijski smo stabilni i stvarno nema razloga da ne razmišljamo o vrhu 3. lige. Razmišljanje o opstanku u višem rangu nije opcija s obzirom na uvjete kojima raspolažemo. – ističe Vidulin.

Trenutno stanje na tablici 3. HNL-jug upućuje na to da se odnosi snaga u nogometnom svijetu Makarske rivijere mijenjaju. Makarski RNK Zmaj trenutno je na 16. mjestu koje vodi u 1 ŽNL.– Nažalost to je tako. Meni je stvarno žao Zmaja i mišljenja sam da Makarska zaslužuje drugoligaša, a ne četveroligaša. Međutim, nešto tu ne štima. Što se tu događa, ja ne znam. Znam da su u problemima i po stanju na tablici ispadaju iz 3. lige. Ponavljam, s obzirom na uvjete koje imaju od pomoćnih terena, dvorana, stadiona, to mora biti minimalno drugoligaški klub. – zaključuje Vidulin.

Na kraju se zahvalio predsjedniku Krešimiru Radiću, svim igračima i navijačima koji su pomogli klubu da bude danas tu gdje je, a to je na pragu ulaska u viši rang natjecanja.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0