Umirovljeni brigadni general zbog parkinga prijetio smrću, pa završio u zatvoru

Umirovljeni general Vladimir Benac dobio zabranu približavanja direktoru Split parkinga na udaljenost od sto metara i zabranu uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze s njim putem telefona ili mobilnog telefona.

Na web stranici DORH- a objavljeno je priopćenje u kojem se navodi da je Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao 54-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona.


Doznajemo da se radi o umirovljenom brigadnom generalu Hrvatske vojske Vladimiru Bencu, kojeg je zbog prijetnji prijavio direktor Split parkinga Marko Bartulić. Benac je, navodi se u priopćenju DORH-a bez navođenja osobnih podataka, nazvao na službeni broj tvrtke revoltiran primljenom opomenom za parking i kada se javila zaposlenica tvrtke negodovao joj zbog slanja opomena. Benac joj je u razgovoru naglasio kako je on stopostotni ratni vojni invalid i upitao je znači li joj što njegovo ime. Rekao joj je da je ubio više ljudi, te kako je bolje da on ne dolazi u prostorije tvrtke, tražeći pritom razgovor s nekim od muškaraca u tvrtki.

Kad ga je direktor tvrtke, Marko Bartulić, nazvao, ovaj ga je odmah izvrijeđao i zaprijetio mu spominjući mu živote članova obitelji i njegov život. Osumnjičenik je tada dao mobilni telefon nepoznatom muškarcu, što je kod Bartulića izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i život članova njegove obitelji.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi osumnjičenik ponoviti kazneno djelo. Sudac je protiv Benca odredio mjere opreza zabrane približavanja direktoru Split parkinga na udaljenost od sto metara i zabrane uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze s njim putem telefona ili mobilnog telefona.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je žalbu protiv ovog rješenja suca istrage.

Za više detalja kontaktirali smo direktora Split parkinga Marka Bartulovića.


– Istražni postupak je u tijeku, pa nisam u mogućnosti komentirati detalje slučaja. – rekao je Bartulović.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0