“U ZEMLJI ASTEKA I MAJA”: Dođite na besplatnu putopisnu tribinu Jurice Galića Juke

Putopisnu tribinu "U zemlji Asteka i Maja" moći ćete pogledati u dvorani 1 Središnje knjižnice (GK Marko Mrulić u Splitu) ovoga utorka s početkom u 18 sati

Nakon dva pohoda na Aziju, Splićanin Jurica Galić Juka je u studenom 2016. doputovao u središnju Ameriku, preciznije – Meksiko. I obišao ga temeljito, od Mexico Cityja na zapadu, pa do Cancuna na krajnjem istoku, a sve u potrazi za ostavštinom Asteka i Maja.


Putopisnu tribinu “U zemlji Asteka i Maja” moći ćete pogledati u dvorani 1 Središnje knjižnice (GK Marko Mrulić u Splitu) ovoga utorka s početkom u 18 sati.

U istraživačkom zanosu prevaljuje kopnenih 5350 kilometara, gdje u mjesec dana obilazi 4 nacionalna parka, 4 muzeja, 8 gradova u šest saveznih država, te naposljetku, što je i najbitnije, obilazi čak 11 majanskih ili astečkih građevina. Ono po čemu se ovaj putopis razlikuje od ostalih je autorova sloboda pripovijedanja u mješavini ozbiljnog putopisa, fikcije i autorovog osobnog promišljanja. Dođite i uživajte u više od 400 izvrsnih fotografija i video zapisa.

Dio fotografija bit će izloženo u Izložbenom prostoru Središnje knjižnice od 19. do 24. lipnja 2017.

– Svake godine nakon putovanja napravim tribinu u knjižnica Marka Marulića i u Info Zoni. Vjerujem da su tribine i zanimljive i poučne, posjetitelji mogu uživati u sljedovima fotografija. Tema je zanimljiva, analiziraju stare kulture, a sve skupa traje nešto više od sat vremena – kazuje nam autor koji je kaže da je ova putopisna tribina premijerno prikazana šibenskoj publici na Festivalu putnika, gdje je bila jako dobro posjećena, a sada će se premijerno predstaviti i splitskoj publici.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0