U Splitu će se ove srijede u Župi Sv. Spasa na Mejašima održati misa za tragično preminulog Kebea Bryanta i sve preminule sportaše.

“Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, tragično je preminuo u nedjelju navečer u padu helikoptera. S njim je tragično preminula i njegova 13-godišnja kći Gianna te osmero drugih putnika.

U svom životu Kobe Bryant je potporu i utjehu imao u svojoj obitelji, prijateljima ali i u kršćanskoj vjeri koju je javno isticao: “Bilo me briga za ugovore. Bojao sam se da ću ići u zatvor. Bio sam užasnut. Ali, ono što mi je tada pomoglo, a ja sam katolik, tako sam odgojen i tako odgajam svoju djecu, bio je razgovor sa svećenikom”. Supruga Vanessa također je katolkinja i imali su katoličko vjenčanje 2001. godine. Izjavio je kako djecu odgaja u vjeri. Često je odlazio i na svetu Misu, što svjedoči jedna vjernica: “Čim je misa počela, zamijetila sam veliku sjenu u desnom dijelu svog perifernog vida i čula prilično snažan glas koji je vjerojatno dolazio od velikog čovjeka. Dva puta sam provjerila što vidim… bio je to Kobe Bryant u istoj klupi kao ja, na drugome kraju!”

Kao vjernici pozvani smo moliti jedni za druge, posebno za naše voljene. Budući da je puno nas voljelo ovoga velikoga sportaša i čovjeka organiziramo ovaj događaj kako bi se svi zajedno za njega pomolili i u Gospodinu pozdravili do viđenja u Nebu.

Stoga, Župa Sv. Spasa – Mejaši, poziva sve vjernike, sportaše, posebno košarkaše na svetu Misu zadušnicu koju ćemo imati za tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta, njegovu kćer Giannu i za ostale preminule sportaše. U propovijedi ćemo razmišljati o sportskom, obiteljskom i vjerničkom životu, posebno kod Kobea Bryanta.

Nakon svete Mise otići ćemo do košarkaškoga igrališta, koje se nalazi u blizini, i uputiti ćemo 24 šuta (lopte) u spomen na brojku koju je Bryant najduže nosio na leđima. Nakon toga, ako netko želi, može ostat igrat košarku.Dođite u srijedu 29.01.2020. u 19 sati u Župi Sv. Spasa na Mejašima (Svetoga Liberana 25).

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru, amen. Volimo te!” – stoji u opisu eventa Facebook stranice Župa Sv. Spasa na Mejašima.


1 KOMENTAR

Comments are closed.