U noći na subotu dijelove Jadrana zahvatit će novo olujno nevrijeme, u Dalmaciju stiže jaka tramontana

Donosimo detaljnu vikend prognozu

Zadnja tri dana u Dalmaciji nas prati južina, a na sjevernom Jadranu bilo je i lebića. Pred nama je prolazak još jednog frontalnog poremećaja koji će se preko Jadrana premještati krajem petka i u prvom dijelu subote. S petkom konačno završava niz dana s južnim vjetrovima, a njih će zamijeniti sjeverni. Baš kao i posljednja, i ova će fronta najviše djelovati na vrijeme na sjevernom Jadranu, gdje će ponovno biti jačih grmljavinskih pljuskova, a ponegdje i jačeg nevremena. U Dalmaciji će oborine i ovoga puta biti škrte, a ponegdje će i potpuno izostati. Suša se nastavlja!


U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana postupno jače naoblačenje sa zapada, osobito navečer s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje je moguće i izraženo grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. Pljuskovi će kasno navečer stići i do sjevera Dalmacije. U Dalmaciji će puhati slabo do umjereno jugo, navečer na dubrovačkom području i pojačano. Na sjevernom Jadranu umjeren lebić koji većinom na zapadnoj obali Istre povremeno može biti jak s olujnim udarima. Navečer na moru srednjeg Jadrana umjerena do pojačana tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 24°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 33°C u Dalmaciji.

U subotu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Još u noći grmljavinskih nestabilnosti bit će na sjevernom Jadranu, a rano ujutro i ponegdje u Dalmaciji. Vrijeme će se potom u Dalmaciji stabilizirati, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu lokalno će ponovno biti prolaznih pljuskova s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i lebić, u Dalmaciji slaba do umjerena tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 ponegdje u unutrašnjosti Istri do 19°C na jugu Zagore, uz obalu i na otocima od 18 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 23°C ponegdje u zaleđu Kvarnera do 30°C na jugu Dalmacije.

Nedjelja će biti promjenjiva. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Već će u noći i ujutro lokalnih grmljavinskih nestabilnosti biti na sjevernom Jadranu, u drugom dijelu dana bit će ih i po Dalmaciji. U Dalmaciji će puhati umjerena, na udare i jaka tramontana koja prema otvoreno može imati olujne udare. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena tramontana. Navečer vjetar u okretanju na buru, a bura će podno obalnog gorja u noći na ponedjeljak imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 24°C ponegdje u zaleđu Kvarnera do 31°C na jugu Dalmacije.

Opširniju tjednu prognozu čitajte u ponedjeljak na našem portalu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0