U nedjelju navečer ponegdje olujni udari bure: Ljetu se u Dalmaciji ne vidi kraj

Ljeto će još dugo potrajati...

Stabilno vrijeme ovoga ljeta u Dalmaciji nije nikakva novost. Iako će u dane vikenda nastupiti prolazna, a u Dalmaciji i relativno slabo izražena promjena vremena, ispred frontalno sustava pritječe nam sve topliji zrak pa su još jednom temperature zraka natprosječno visoke. Split je jutros s 27°C bio najtopliji grad u zemlji, a drugdje su uz obalu i na otocima minimalne temperature bile od 22 do 26°C. Svježije je bilo u Zagori gdje se moglo ugodno spavati s minimalnim temperaturama koje su padale do 17 stupnjeva.


Spomenimo i da je more i dalje (vrlo) toplo. Površinske temperature su mi od 23 do 26 stupnjeva na većem dijelu Jadrana.

Danas i sutra očekuje nas sunčano i vruće, a u nedjelju će početi postupno osvježenje.

Petak će biti još jedan pretežno vedar dan u nizu. Popodne u zaobalju može biti prolazno umjerenog razvoja naoblake. Nakon noćnog burina, danju će puhati većinom slab maestral. Navečer na moru sjevernog Jadrana slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature većinom od 30 do vrlo vrućih 36°C ponegdje u Zagori.

U subotu djelomično sunčano i većini predjela suho. Popodne i osobito navečer jače naoblačenje sa zapada zahvatit će sjeverni i dio srednjeg Jadrana. Navečer će na sjevernom Jadranu i samo ponegdje u sjevernoj Dalmaciji biti kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje su mogući izraženiji neverini. Noću u Dalmaciji većinom tiho ili uz burin, na sjevernom Jadranu uz slabo do umjereno jugo. Danju će na sjevernom Jadranu puhati slabo do umjereno jugo, u Dalmaciji slab jugozapadnjak ili jugo. Navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura koja će podno Velebita prema sredini noći biti olujna. Od jutra natprosječno toplo. Najviše dnevne temperature od 28°C ponegdje u Istri do 35°C u Dalmatinskoj zagori.

Nedjelja će biti promjenjiva. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a samo je ponegdje moguć pljusak s grmljavinom. U drugom dijelu dana postupno razvedravanje sa zapada, oblačnije će se zadržati na jugu Dalmacije. Puhat će umjerena, samo ponegdje jaka bura, podno Velebita i olujna. Navečer se u Dalmaciji očekuje jačanje bure. Najviše dnevne temperature od 23°C ponegdje u Istri do 34°C u dolini Neretve.


Sunčano i vjetrovito bit će početkom sljedećeg tjedna. Temperature zraka će malo pasti, ali se od sredine tjedna očekuje smirivanje vjetra i novi lagani rast temperature zraka. Ljeto će još dugo potrajati…Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0