U Bolu izložba međunarodno priznate kiparice Nade Schönenberger-Petrak

Česti motivi njezinih radova su ribe i sirene, a njene prepoznatljive figure su upravo figure žene-ribe.

Ovog ponedjeljka 17. srpnja u galeriji Doma kulture u Bolu u 21.30 sat, u okviru Ciklusa ljetnih izložbi Bolskog lita, otvara se izložba kiparice Nade Schönenberger-Petrak, međunarodno priznate umjetnice rodom iz Šibenika, koja tijekom godine živi u Švicarskog, a ljeta već godinama provodi u Bolu.


Ova plodna umjetnica svoje skulpture najviše izrađuje od gline, mekog kamena i bronce. Česti motivi njezinih radova su ribe i sirene, a njene prepoznatljive figure su upravo figure žene-ribe. Riječ je o umjetnici koja u svojim radovima naglašava oblik i volumen, te se izražava u različitim tehnikama.

Izlagala je u Švicarskoj kao i u mnogim zemljama Europe, u poznatim galerijama, te na samostalnim i grupnim izložbama. U Švicarskoj je članica umjetničke grupe “Kravata” koja okuplja hrvatske umjetnike.

Dobitnica je mnogobrojnih priznanja za svoj rad, između ostalog u Švicarskoj je dobila nagradu za likovno stvaralaštvo Seetal koju dodjeljuje Kunst Forum International na međunarodnoj razini, u dva navrata, 2004. i 2006. godine. Centar za kulturu Općine Bol koji organizira Ciklus ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture posebnu priliku za izlaganje daje mladim umjetnicima koji se tek afirmiraju, ali i već priznatim umjetnicima, prijateljima Bola, kao što je Nada Schönenberger-Petrak. Izložba ostaje otvorena do 27. srpnja. Ulaz u galeriju je slobodan, a galerija je otvorena svakog dana od 20 sati do 23 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0