“U agoniji” Scene Ribnjak gostuje na 63. Splitskom ljetu

Riječ je o autorskom projektu samih glumaca koji su dramaturški obradili jedan od najizvođenijih Krležinih tekstova

“U agoniji”, slavna Krležina drama, dio trilogije o Glembajevima, u produkciji Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak i izvedbi trija vrhunskih glumaca: Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića, gostuje na 63 Splitskom ljetu izvedbom u Podrumima Dioklecijanove palače u nedjelju 23. srpnja s početkom u 21 sat.


Riječ je o autorskom projektu samih glumaca koji su dramaturški obradili jedan od najizvođenijih Krležinih tekstova, režirali i maestralno odigrali komornu predstavu zanimljivog i inovativnog koncepta. Po riječima kritičara predstava „djeluje uzbudljivije i uvjerljivije nego mnogi Krležini komadi koje smo gledali na našim pozornicama godinama unatrag“.

Predstava je postavljena kao žestok sukob troje ljudi. U središtu svevremenske priče o ljubavnom trokutu i usponima i padovima u društvu nalaze se senzitivna i razočarana Laura Lenbachova (Nela Kocsis), koja hrabro podnosi imovinsku i društvenu degradaciju radeći u svojoj krojačnici i služeći mušterije, njezin intimni prijatelj, advokat dr. Ivan pl. Križovec (Ozren Grabarić), koji se uspio snaći u novonastalim društvenim situacijama, te Laurin muž, pijanac i kartaš, bivši konjanički potpukovnik i bivši zatvorenik barun Lenbach (Darko Stazić).

Cijela se drama odigrava u Laurinu krojačkom salonu pa gledatelje već u predvorju dočekuju “singerice” i krojni arci, a pozornica je smještena u sredinu male dvorane, “stisnuta” između dvaju manjih gledališta. Scenografiju predstave osmislila je Petra Kriletić, a kostime Marita Ćopo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0