Tuča zabijelila Zadar, plima na otocima, lebić u Splitu preko 100 km/h

Zadarsko područje su pogodila zrna tuče promjera i do 1.5 centimetar

Južni vjetrovi tijekom noći dosegnuli su ponegdje i orkanske vrijednosti, a u Dalmaciji je puhao jak južni vjetar s olujnim udarima. Na meteorološkoj postaji Split-Marjan noćas su zabilježeni udari oštrog do 108 km/h.


Tijekom jutra oštro je okrenulo na lebić, koji u Splitu ima vrlo jaki prosjek od 26 čvorova. Tijekom noći ponegdje je zabilježena pojava ciklonalne plime, odnosno šćige.

Temperature zraka pale su u odnosu na jučerašnje vrijednosti za nekoliko stupnjeva. U najvišem gorju kiša je okrenula u snijeg. Tako jutros sv. Jure na Biokovu mjeri 2 stupnja ispod nule uz novih desetak centimetara snijega. Snijeg pada također na Kamešnici, Dinari i na vrhu Svilaje.

Najviše oborina u posljednja 24 sata palo je dijelovima Dalmatinske zagore, u Hrvacama i Cisti Velikoj palo je preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Najzanimljivija jutrošnja meteorološka vijest je tuča na širem području Zadra. Naime, olujni oblak prišao je s mora i donio polusatnu tuču. Naši čitatelji javljaju da su najveća zrna bila promjera do 1.5 centimetar, tako da je takva tuča mogla načiniti materijalnu štetu, osobito na automobilima. Više pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

 

POMORSKI PROMET:U prekidu su:

trajektna linija:Split-Vela Luka,

brodska linija:

Mali Lošinj-Unije-Susak,

katamaranske linije:

Mali Lošinj-Rijeka,Novalja-Rab-Rijeka,Vis-Split,Split-Hvar-Korčula,Split-Bol-Jelsa,Split-HvarVela Luka-Ubli.

U subotu, 30.12. trajekt Tin Ujević će isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0