Tonći Kandido uplatio milijun kuna jamčevine i izlazi iz zatvora

Suci Županijskog suda smatraju da je žalba tužiteljstva neosnovana što znači da Kandido može na slobodu ukoliko plati milijun kuna jamčevine

Izvanraspravno vijeće šibenskog Županijskog suda odbilo je žalbu županijskog tužiteljstva koje se protivilo puštanju Tonćija Kandida iz istražnog zatvora, što znači da bi prvookrivljeni za gospodarsku prijevaru u TLM-u i Jadranskoj banci već sutra trebao biti pušten na slobodu. Jamčevina od milijun kuna gotovine već je uplaćena, piše ŠibenikIN.


Suci Županijskog suda smatraju da je žalba tužiteljstva neosnovana što znači da Kandido može na slobodu ukoliko plati milijun kuna jamčevine i obeća da će kao mjeru opreza poštovati zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s ostalim okrivljenicima Markom i Loranom Pejčinoskim i Andrežom Brodnjakom.

– Obrana je zadovoljna takvom odlukom suda jer je ona pravična i zakonski osnovana. Sada kad moj branjenik bude na slobodi, bit ćemo u puno ravnopravnijoj poziciji i moći ćemo početi pripremati obranu i zaštitu pravnih interesa okrivljenika – kazao je Kandidov odvjetnik Krešimir Škarica za ŠibenikIN.

Tijekom sutrašnjeg dana Kandido će se još jednom pojaviti kod sutkinje istrage gdje će obećati da će se držati pravila određenih odlukom suda te da neće ometati istragu, nakon čega će uz dokaz o uplaćenih milijun kuna jamčevine, išetati iz dvorišta šibenskog zatvora, piše ŠibenikIN.

Podsjetimo, tužiteljstvo je tražilo da u istražnom zatvoru ostane još dva mjeseca.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0