Tonći Blažević prokomentirao preimenovanje Trga maršala Tita: “Komunisti su pojeli svaku poru društva. Nakon velike pobjede u ratu dobili smo strah u miru”

Bandić je već na prvoj sjednici Gradske skupštine najavio preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske

Nakon što je proteklih dana u medijima brujila vijest kako se Trg maršala Tita u Zagrebu mora preimenovati, a gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić predložio i novo ime Trga, podijelila su se mišljenja.


Zagrebački gradonačelnik kazao je kako će već na prvoj sjednici Gradske skupštine predložiti Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Prokomentirali su to mnogi navodeći kako je Bandić odluku donio pod pritiskom desnice, javili su se i ljevičari, desničari, a i oni centralni.

Svoj komentar oko Trga maršala Tita objavio je i splitski gradski vijećnik HSLS-a, Tonći Blažević, na svom Facebook profilu.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

I ja bih se malo priključio objavljivanju slika u prilog raspravi o drugu Maršalu. Čovjek na slici uz ova dva nebitna lika zvao se Vlado Gotovac. Bio je hrvatski pjesnik i domoljub. Čovjek koji je sanjao slobodnu Hrvatsku u kojoj svi možemo do mile volje svašta ( osim ubit, zaklat tako mi FB 😉 ) govoriti. Dobili smo i prvo i drugo. Državu će, nadam se, nove generacije učinit boljom. Zbog te svoje želje završio je u zatvoru u državi druga, maršala , jednog i jedinog Tita. Tamo je zdravlje izgubio i zato nas ranije napustio. Njemu tamnica Brozu trg. Za razliku od mnogih otvoreno pamtim ta vremena i znam da nije sve bilo crno ali ljubitelji djela Tite i njegove klike rado zaboravljaju da je moglo bit puno bolje. Slobode bilo nije. To znaju i ovi koji se pjene. Posebno sam sretan kad ekstremna ljevica ” lipo” govori o Vladi. Za ekstremnu desnicu bar znam da ga smislit ne može jer je uvijek govorio što misli. To što su mnogi tadašnji ljubitelji i zagovaratelji lika i djela maršala danas na sasvim suprotnoj strani, to nije moj problem. Jedan od tih bijednika je i Bandić. Ona država nije bila slobodna i tu nema spora. Komunisti su pojeli svaku poru društva. Nakon velike pobjede u ratu dobili smo strah u miru. O detaljima možemo danima. Mirno spavaj Vlado, bit će sve OK 🙂


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tonci.blazevic/posts/1982471078445660?pnref=story” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0