THRILL BLUES FESTIVAL: Trilj u srpnju postaje središte bluesa, očekuje se velik broj posjetitelja

Thrill Blues festival održat će se 14. srpnja u gradskom parku u Trilju

Zanimljiva manifestacija koja će privući brojne posjetitelje u Cetinsku krajinu, održat će se 14. srpnja u Trilju.


Naime, u ovom gradiću na spomenuti datum održat će se prvi po redu Thrill Blues festival koji će okupiti blues umjetnike iz Hrvatske, Crne Gore, pa i SAD-a.

Sama ideja krenula je od Triljanina Darka Bakića kojemu su se objeručke pridružili svi oni koji su željeli da se Trilj spominje u drukčijem kontekstu od “žaba i Siniše Vuce”.

Jedan od njih je i Boris Hrepić, umjetnički direktor festivala, glazbenik i vrsni poznanik ovog glazbenog izričaja, ali i Turistička zajednica grada Trilja koja je poradila na promoviranju ove manifestacije.

– Na početku smo imali neke bojazni hoće li festival biti prihvaćen, ali znam da je u Sinju i Trilju blues uvijek dobro prolazio, pa nema sumnje ni da će ovaj festival dobro “odjeknuti” među stanovništvom, a i gostima iz Dalmacije- kazao je Hrepić.

Blues festival, prema njegovu mišljenju, ima veće šanse biti primijećen u omanjem mjestu poput Trilja, nego na prenapučenoj dalmatinskoj obali koja u vrijeme turističke sezone vrvi od brojnih događanja.


Thrill Blues festival održat će se u gradskom parku u Trilju, a 14. srpnja brojni će posjetitelji moći uživati u cjelodnevnim događajima.

U jutarnjim satima naš sugovornik, Boris Hrepić održat će sat bluesa za najmlađe posjetitelje, bit ću pušten njegov dokumentarni film o povijesti bluesa sniman u Memphisu, Phoenixu i Atlanti, u popodnevnim satima sprema se i gastro show, a nastupi započinju od 18 i 30 sati.Dobra svirka potrajat će dugo u noć, a završit će sessionom, odnosno after partyjem izvođača u hotelu Sv. Mihovil.

– Svaki blues festival završava zajedničkom svirkom i druženjem izvođača – kaže naš sugovornik koji je pojasnio i kako će za turiste i goste koji se taj dan nađu u Trilju biti organizirane i ponude poput raftinga, vožnje biciklom, kanuinga ili jahanja konja.

– Vjerujemo kako će raznovrsna ponuda izvođača biti odlična promidžba za Trilj i Cetinsku krajinu – kazao je Hrepić.

Na Thrill Blues festivalu nastupit će DBLUZ  sinjski blues trio profesora i pedagoga Zlatka Norca, OZONE legendarni triljski rock band koji će na festivalu promovirati i svoj novi singl “Cetina”, inače rock-blues obradu starog hita.

HAL– riječki akustični gitaristički virtuoz, objavio šest albuma, nagrađen Porinom, LIGHT UNDER THE BLACK MOUNTAIN – šestočlani eksplozivni blues band iz Kotora u Crnoj Gori, SUNNYSIDERS – prvi hrvatski blues band koji je prošao u polufinale International Blues Challengea u Memphisu, te headliner festivala, svjetska zvijezda, ERIC SARDINAS AND BIG MOTOR– najpoznatiji teksaški predstavnik blues izričaja.

Za kraj ćemo vam samo poručiti- Vidimo se u Trilju!

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0