Filmski studio”Jedina.hr” (Željko Skoko & Zvonimir Pavlinović) i “TheMladichi” vam predstavljaju svoj veliki projekt. Naime, ta profesionalna tvrtka za video, film i televiziju, u suradnji s autorom kultnog bloga “TheMladichi” Juricom Galićem Jukom je oživjela projekt “Nomad“. Logističku potporu projektu pruža Sandra Galić.

Radi se o visokokvalitetnom projektu koji će obrađivati mikrolokacije Hrvatske („Ne stajemo sve dok ne obradimo svaki pedalj Domovine – Jukina izjava, op.a.) kroz povijest, zemljopis, biologiju, ekologiju, kulturnu baštinu, zaboravljene priče i mitove. Koncept će biti edukativan i poučan, a opet i zabavan, što garantira iskustvo Jurice Galića Juke kao vrsnog satiričara, avanturista i svjetskog putnika. Poput Bear Gryllsa, ali kroz edukaciju, ne preživljavanje u prirodi. Želja im je iz svake lokacije donijeti potpunu, konačnu i sveobuhvatnu priču ispričanu u 45 minuta.

U ovom trenutku završavaju svoj prvijenac “U postojbini Klukasa”, koji ubuhvaća priče iz trokuta povijesnog hrvatskog naselja Vrh Rike (danas selo Cetina), Vrlike i Peruče. Napravljeno je 1.000 kilometara, snimljeno preko 50 scena, u što se ubrajaju utvrde, mlinice, špilje, životinje, priroda, narodne nošnje, kubure, Karakondžule i više svjedočanstava autentičnih stanovnika. Bilo je tu i preplivavanja izvora Cetine Glavaš, koji je u ovo doba godine oko 7, 8 stupnjeva, kao i hvatanja poskoka golim rukama. Ostalo još ne žele otkriti. Produkcija rijetko viđena u ovom dijelu Europe.

– Želja nam je prije svega prikazati tu seriju premijerno u Vrlici u kinu. I to ćemo napraviti. Vrlika to zaslužuje. Njeni stanovnici to zaslužuju. Toliko su se trudili i pomogli nam oko projekta, da jedva čekamo s njima podijeliti taj uradak. Nemam prava ih sada spominjati pojedinačno da koga ne zaboravim. Ali svi će biti spomenuti odjavnim kadrovima. Što se nastavka snimanja nakon Vrlika tiče, to su slatke brige u koji kraj dolazimo. Mi smo nezavisni projekt, ne ovisimo o nijednoj stranci ili lobijima, otvorenog srca možemo u bilo koji kraj Hrvatske. Naravno da ćemo projekt pokušati plasirat na najjače hrvatske televizije. Ako ne budu imali sluha ni razuma prepoznati jedan od najambicioznijih dokumentarnih projekata u Hrvatskoj, okrenut ćemo se stranim televizijama. Naši ljudi, zbog kojih je ovo i snimano, sigurno neće biti zakinuti za uživanje u gledanju. – ispričao nam je voditelj emisije Jurica Galić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0